Departamentul de Stat al SUA solicita Parlamentului Romaniei sa respinga propunerile legislative care ar putea slabi statul de drept.

"Statele Unite remarca cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei discuta o legislatie care ar putea submina lupta anticoruptie si ar putea slabi independenta sistemului judiciar din Romania", se arata intr-o declaratie intitulata "Romania - propuneri care afecteaza independenta sistemului judiciar", sustine purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat.

"Cerem Parlamentului Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei",
se mai arata in declaratie, potrivit stirileprotv.ro.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a declarat, luni, ca urmareste cu foarte mare atentie dezbaterile din Parlament privind legile justitiei, avand "ingrijorari foarte serioase privind propunerile initiale ale ministrului Justitiei".

”In ceea ce priveste pachetul de legi ale Justitiei pregatit initial de catre ministrul Justitiei si prezentat ulterior Parlamentului, urmarim indeaproape evolutia si asteptam sa vedem ce modificari vor aparea in Parlament si care va fi forma finala rezultata din comisie. Asa cum ati mentionat, avem ingrijorari foarte serioase privind propunerile initiale ale ministrului Justitiei. Motivul ingrijorarii noastre este acela ca in ultimii 15 ani Romania a dus o lupta din ce in ce mai credibila impotriva coruptiei de nivel inalt si mediu. Romania a creat independenta judiciara, a infiintat institutii care se ocupa cu descoperirea infractiunilor si a coruptiei, ma refer aici in principal la DNA. In ce priveste situatia din regiune, Statele Unite cred ca Romania este tara cu cea mai credibila lupta impotriva coruptiei. Desigur, se mai pot face multe lucruri in ceea ce priveste preventia si educatia, insa Romania are rezultate exceptionale in ce priveste pedepsirea coruptilor”, a declarat ambasadorul SUA.

Citeste si:
Ambasada SUA la Bucuresti anunta ca Hans Klemm si-a incheiat...
Ambasada SUA la Bucuresti...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.