Senatorul USR Mihai Gotiu, care a fost agresat recent in pauza unei emisiuni TV de sociologul Mirel Palada, sustine ca atat el, cat si Nicusor Dan au fost amenintati cu bataia de catre Niculae Badalau, noteaza stirileprotv.ro.

"Oameni buni, intimidarea fizica si verbala e marca inregistrata PSD. Senatorul PSD Nicolae Badalau, cel acuzat acum de violente la Giurgiu, ne-a amenintat cu bataia, pe mine si pe Nicusor Dan, in februarie, chiar in Parlament!

Am aflat, de dimineata, ca senatorul PSD de Giurgiu si vice-presedinte al Senatului Romaniei Niculae Badalau l-ar fi lovit aseara, la o nunta, pe liberalul Marin Anton. Precizez ca nu sunt un fan al lui Marin Anton, a carui implicare in sustinerea proiectului minier de la Rosia Montana in perioada in care era secretar de stat la Ministerul Mediului am criticat-o in numeroase randuri. Cine e curios sa caute un pic pe net, gaseste informatii numeroase despre antecedentele dintre cei doi politicieni, care au cunoscut diferite etape, de ”iubire si ura”. Acest lucru nu justifica absolut deloc violenta. Singurul raspuns la violenta (de orice fel) e justitia. Iar in cazul politicienilor, justitia poate fi dublata de sanctiunea publica, la vot.

Nu stiu ce s-a intamplat, aseara, la Giurgiu, dar mi-am amintit primul episod de amenintare pe care l-am trait in Parlamentul Romaniei.
S-a intamplat in Biroul Permanent Reunit de pe 1 februarie, in contextul protestelor din Piata Victoriei. Am relatat atunci, aici, pe Facebook, cum dupa ce l-a numit pe Nicusor Dan ”dobitocul ala caruia ii da una”, Niculae Badalau m-a facut ”golan”... Atunci am evitat repriza de ”parte in parte” la mustata.

A venit apoi momentul in care alt 'greu' al PSD, Serban Nicolae, m-a atacat verbal suburban in Biroul Permanent al Senatului, iar Calin Popescu Tariceanu, in loc sa-l cheme la ordine pe Serban Nicolae, mi-a taiat mie microfonul. Sesizarea pe care am depus-o la Comisia Juridica a Senatului continua sa ramana fara raspuns de luni bune.

Cum sa nu treaca PSD la 'argumentul' pumnului in gura intr-un studio de televiziune ori la o nunta, daca asemenea comportamente sunt tolerate si lasate nesanctionate chiar in Parlamentul Romaniei? Si ne miram apoi ca violenta se transmite in societate?

Asta pentru a se intelege de ce voi merge pana la capat cu plangerea penala impotriva lui Mirel Palada si de ce nu e posibila vreo ”impacare a partilor”. De asemenea, ma voi consulta cu avocatii pentru a vedea ce daune voi solicita in civil, cu precizarea ca banii ii voi dona unei asociatii care lupta impotriva violentei", a scris Mihai Gotiu pe Facebook.

Citeste si:
Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în...
Nicușor Dan a aprobat...

Citeste si:



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.