Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că nu îşi dă demisia şi că i s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului, doar ca să îşi dea demisia. Grindeanu a transmis multora din colegii CEx că îi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută, cerându-şi scuze. El a început prin a le mulţumi românilor pentru sprijin şi primarilor şi membrilor de partid care i-au transmis mesaje de susţinere.

Sorin Grindeanu a reluat afirmatia facuta in CEx conform cateia va deisiona doar dupa ce va avea o garantie din partea presedintelui Iohannis ca urmatorul premier va fi tot de la PSD.

"Nu imi dau demisia. Am obligatia sa ma comport responsabil fata de Romania si fata de partidul din care fac parte. E Guvernul Romaniei, nu al CEX-ului si toti trebuie sa ne simtim responsabili de acest lucru. Imi voi da demisia cand presedintele Iohannis, dupa consultari cu partidele, va numi un premier de la PSD. E normal fata de acele sute de mii de oameni de care spuneam mai devreme. Nu vreau ca alte scenarii sa poata sa intre in discutie. Imi voi da demisia in momentul in care presedintele Iohannis, dupa consultari, va pune un premier de la PSD.

Asta am spus si in sedinta CEX. Nu ma agat de niciun scaun si nu vreau ca decizia mea sa fie interpretata asa. Sper ca aceasta criza sa fie incheiata cat mai rapid.

Am vazut vreo 400 de masuri care trebuiau facute in primul semestru al anului 2017. Printre ele sunt masuri care au termen de finalizare anul 2018.

I-am propus lui Liviu Dragnea sa ne asumam impreuna acest esec si sa ne dam impreuna demisia. Nu am vazut asta. Acum o luna, pe 19 mai, el spunea ca multumeste tuturor ministerelor, ca presedinte de partid... Ce s-a schimbat intre timp nu am reusit sa aflu.

Nu mi-am dorit sa ajungem la acest moment foarte greu pentru PSD si pentru Romania. Am incercat sa imi dau seama de ce exista aceasta furie de a schimba propriul partid si de ce, timp ce o luna de zile, dl Liviu Dragnea si altii au vorbit despre demisii, remanieri, analize... Imi este greu sa inteleg de ce aceste lucruri.

De ce sa pui presiune pe propriii tai ministri, pe care tu i-ai pus acolo? Nu am gasit decat un singur raspuns: e dorinta unui om de a avea toata puterea".

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

El s-a intrebat de ce in toata aceasta perioada, inclusiv in aceasta seara, i s-au propus mai multe functii in diverse institutii ale statului, inclusiv in guvern.

"L-am auzit pe domnul Liviu Dragnea ca nu era sigur ca CEx se va termina cu incercarea de a ma demite. (...) De ce in toata aceasta perioada, inclusiv in acesta seara, mi s-a propus sefia mai multor institutii doar ca sa imi dau demisia sau chiar sa fac parte din viitoul guvern, ca ministru? De asemenea, l-am vazut pe domnul Dragnea ca nu ar fi vrut sa plec, dar ar fi vrut sa ma convinga sa accept alte functii", a adaugat Grindeanu.

El s-a intrebat ce s-a schimbat din data de 19 mai, cand Liviu Dragnea se declara multumit de activitatea Guvernului. In ceea ce priveste masurile din programul de guvernare, Grindeanua a afirmat ca, in acest stadiu, doar 9 nu sunt indeplinite, 54 fiind indeplinite, iar 34 in curs de realizare.

Sorin Grindeanu: "PSD este al Romaniei"

Premierul Sorin Grindeanu si-a inceput conferinta de presa multumindu-le tuturor romanilor care in ultimele zile i-au transmis mesaje de sustinere.
Citeste si:
Denivelări de asfalt la Podul de la Brăila la doar o lună de la...
Denivelări de asfalt la Podul...

"In primul rand, le multumesc tuturor romanilor pentru sustinere, sunt impresionat de mesajele primite, le multumesc primarilor si membrilor PSD care m-au sustiunat si acelor romani care nu au legatura cu politica si care mi-au trimis mesaje pe Facebook. Sunt in acest partid de 21 de ani si colegii mei care ma cunosc foarte bine, din Timis, stiu ca le spuneam ca PSD nu e PCF-ul nimanui, nici al lui Sorin Grindeanu, nici al lui Liviu Dragnea, nici al lui Nicolae Badalau. Forta acestui partid a stat si sta in sutele de mii de membri care au muncit si care ne-au dus spre victorie in toti acesti ani si vreau sa le multumesc lor pentru toata sustinerea pentru partidul din care fac parte", a afirmat Grindeanu.

El le-a transmis colegilor din PSD ca ii pare rau ca au trebuit sa treaca prin sedinta CEx, pe care a catalogat-o drept o "experienta neplacuta".

Citeste si:
Minorii cu vârsta de peste 16 ani pot călători în afara țării fără...
Minorii cu vârsta de peste 16...

"Am vazut mai devreme nuante care nu au fost chiar asa si e bine sa spunem corect, transparent. In primul rand, le transmit multora din colegii din CEx ca imi pare rau ca au trecut prin aceasta experienta neplacuta, care nu este prima, au mai fost experiente in partid, cel putin in ultimul an. Tin neaparat sa imi cer scuze pentru faptul ca si datorita acestei situatii au ajuns sa traiasca asemenea experienta", a mai spus premierul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.