Actualul lider social-democrat, Liviu Dragnea este contestat de doi dintre fostii presedinti ai partidului, respectiv Adrian Nastase si Vitcor Ponta si este aparat de un al treilea: Mircea Geoana.

In ultima perioada, fostul premier Victor Ponta a lansat o serie de atacuri la adresa lui Liviu Dragnea, printre care si faptul ca formatiunea social-democrata si Romania nu pot fi conduse precum Consiliul Judetean Teleorman: " Eu nu cred ca PSD si Romania pot fi conduse ca si Consiliul Judetean Teleorman. Asa cred eu, poate gresesc eu. Si pe vremea lui Ceausescu era un nebun care il critica. Acum mai sunt eu, restul, toata lumea e fericita", sustine deputatul PSD.

In alta ocazie, Ponta a afirmat ca "Liviu Dragnea (...) doar il copiaza pe modelul sau politic Traian Basescu in a transforma PSD in PD -ul anilor 2000 - si guvernarea Romaniei in conducerea Consiliului Judetean Teleorman".

La randul sau, Adrian Nastase a apreciat ca este nedumerit de modul in care PSD functioneaza in momentul de fata. "Imi este foarte greu sa inteleg si in legatura cu PSD-ul, cu guvernarea. Sunt nedumerit. Nu critic neaparat, dar PSD-ul are nevoie de o iesire dintr-o stare amorfa, dintr-o stare de inactivitate, de lipsa de cretivitate (...) Cred ca este nevoie ca PSD sa inceapa sa faca politica", a spus Nastase.

Fostul premier a aratat ca departamentele PSD nu sunt functionale si nu produc solutii la provocarile guvernarii. ”Nu au gasit un om din PSD sa-l inlocuiasca pe fostul ministru de la Justitie. E ca si cum ar exista un guvern doar pentru partea economica si sociala, iar zona de justitie ar fi fost externalizata (...) Partidul si Guvernul au datoria de a stabili propria lor politica, de asta au fost alesi, si in domeniul fiscal sau agricol, dar si in cel al justitiei”, a spus Nastase.

Dupa ce Adrian Nastase a vorbit despre un pact de coabitare, reactia lui Liviu Dragnea nu a intarziat sa apara: "Eu il respect foarte mult pe domnul Adrian Nastase si nu ma asteptam sa il copieze pe Victor Ponta. Ar putea sa ma intrebe direct. Nu exista niciun fel de coabitare, nici din partea mea, nici din partea presedintelui Calin Popescu Tariceanu cu presedintele Iohannis. Nu este si nu va fi niciodata".

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Avand in vedere aceste tensiuni, Mircea Geoana sare in apararea lui Liviu Dragnea: "Victor Ponta a ales si a decis sa iasa la atac in mod deschis impotriva domnului Dragnea. Cred ca in acest moment cauta un pretext pentru a se victimiza si pentru a fi dat afara din partid. Liviu Dragnea cred ca face bine, incercand din rasputeri sa reziste acestei provocari permanente pe care Victor Ponta o face la adresa lui, pana acum a fost suficient de intelept si de echilibrat sa nu intre intr-o capcana", a spus el, citat de digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.