Fostul presedinte al PSD, Adrian Nastase, a declarat, luni, la Antena 3, ca Victor Ponta ar trebui desemnat sa se ocupe de coordonarea departamentelor de specialitate ale partidului, fiind ”contraproductiva” formula in care Ponta isi consuma energia in afara partidului.

Adrian Nastase a apreciat ca este nedumerit de modul in care PSD functioneaza in momentul de fata. ”Imi este foarte greu sa inteleg si in legatura cu PSD-ul, cu guvernarea. Sunt nedumerit. Nu critic neaparat, dar PSD-ul are nevoie de o iesire dintr-o stare amorfa, dintr-o stare de inactivitate, de lipsa de cretivitate (...) Cred ca este nevoie ca PSD sa inceapa sa faca politica”, a spus Nastase.

El a recomandat PSD sa utilizeze si competentele lui Victor Ponta in interiorul partidului. ”Le-as da un sfat, Victor Ponta are foate multa energie in momentul asta si ar fi foarte potrivit, din acest motiv, sa coordoneze departamentele partidului. Am vazut ca are o multime de de idei. Formula asta in care isi consuma energia in afara partidului este contraproductiva, este clar ca el trebuie pus la incercare”, a apreciat Nastase.

Fostul premier a aratat ca departamentele PSD nu sunt functionale si nu produc solutii la provocarile guvernarii. ”Nu au gasit un om din PSD sa-l inlocuiasca pe fostul ministru de la Justitie. E ca si cum ar exista un guvern doar pentru partea economica si sociala, iar zona de justitie ar fi fost externalizata (...) Partidul si Guvernul au datoria de a stabili propria lor politica, de asta au fost alesi, si in domeniul fiscal sau agricol, dar si in cel al justitiei”, a spus Nastase, conform News.ro.

El s-a pronuntat si pentru regandirea sistemului fiscal din Romania, iar solutiile ar trebui gasite in urma unei dezbateri in interiorul partidului. ”Partidul pare, in momentul de fata, ca da bani la tot cartierul. Oamenii se bucura, dar sustenabilitatea pe termen lung depinde de foarte multe lucruri care induc o anumita tensiune si exista o anumita tensiune sociala”, a spus Adrian Nastase adaugand ca adancirea disparitatilor sociale ar putea fi remediata prin reintroducerea impozitarii graduale

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.