Sevil Shhaideh, propunerea PSD-ALDE pentru functia de premier, are 52 de ani si, daca presedintele Klaus Iohannis va accepta, ea va deveni prima femeie prim-ministru din Romania.

Sevil Shhaideh are 52 de ani si a absolvit Academia de Studii Economice. In 2015, Sevil Shhaideh a fost numita secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in perioada in care ministru era Liviu Dragnea. Dupa demisia acestuia din functia de ministru, Sevil Shhaideh a preluat prerogativele sale, conducand Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice din mai pana in noiembrie 2015. La investirea in functia de ministru, ea a jurat pe Coran.

Anterior numirii in administratia centrala, Sevil Shhaideh a fost, timp de aproape 20 de ani, director in Consiliul Judetean Constanta.

Liviu Dragnea este un apropiat al lui Sevil Shhaideh

La momentul numirii ei in Ministerul Dezvoltarii, a aparut informatia conform careia Liviu Dragnea i-ar fi fost nas, insa liderul PSD a negat, precizand ca in religia musulmana nu exista nasi si ca el doar a fost martor, alaturi de altii, la casatoria acesteia.

"In religia musulmana nu exista termenul de nas. Sunt martori atunci cand se casatoresc un barbat si o femeie de religie musulmana, sunt unii care participa la acel eveniment si care sunt martori, nu exista termenul de nasi si fini. O cunosc pe doamna Shhaideh de 15 ani, nu numai eu, toti cei care am lucrat in administratia locala si acolo am fost mai multi si am fost numiti martori", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, la momentul respectiv.

Shhaideh este membru PSD din iulie 2015, adica dupa numirea la conducerea Ministerului Dezvoltarii.

Declaratia de avere a lui Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri patrati, cumparat in 1994, si mai multe conturi deschise in 2007 si 2011, in suma totala de aproximativ 500.000 de lei, scrie click.ro. De asemenea, mai are trecute proprietati din Siria ale sotului ei, Shhaideh Akram. Una dintre acestea este un apartament de 95 de metri patrati dobandit in 1993 prin cumparare, locul in care se afla fiind sters din document. Alte doua apartamente, de 145 si de 180 de metri patrati, se afla in Damasc, primul fiind construit in 2003 si cel de-al doilea fiind cumparat in 2013.
Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

In declaratia de avere a acesteia este mentionat si un imprumut de 20.000 de euro acordat de catre sotul sau, Akram Shhaideh, lui Bachir Chhide, si ramburat in septembrie 2014. De asemenea, la sectiunea ”datorii” este trecut un credit de 60.000 de lei, contractat in anul 2012 si scadent in 2017.

Veniturile obtinute de Sevil Shhaideh in anul fiscal precedent depasesc 300.000 de lei, din care 56.364 de lei reprezinta salariul de la Ministerul Dezvoltarii, iar 247.800 de lei a incasat ca membru al CIFGA (Comitetul Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari) la EximBank SA. Sotul lui Sevil Shhaideh, Akram, a obtinut un venit anual de 46.149 de lei ca angajat al Regiei Autonome Judetene Drumuri si Poduri Constanta si 826 lei in calitate de consilier in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Sevil Shhaideh a lucrat 20 de ani in CJ Constanta

Sevil Shhaideh a absolvit in anul 1987 Facultatea de Planificare Economica si Cibernetica a Academiei de Stiinte Economice si are un masterat in Managementul Proiectelor de Afaceri obtinut la Universitatea Ovidius din Constanta. De asemenea, are mai multe specializari - expert in administratia publica, manager ONG, obtinute in SUA din partea USAID, in anii ’90 si la inceputul anilor 2000.
Citeste si:
Mihai Trăistariu a ajuns la capătul puterilor . Vrea să își...
Mihai Trăistariu a ajuns la...

Primul sau loc de munca a fost la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanta, ca analist programator, in perioada 1987 - 1991, iar din 1991 si pana in 1993 a fost manager de sisteme informatice la Directia de Munca si Protectie Sociala a judetului Constanta.

Din 1993, Sevil Shhaideh s-a angajat la Consiliul Judetean Constanta, unde pana in 2007 a ocupat functia de director de sisteme informatice, in timp intre 2007 si 2012 a fost director general in Directia Generala de Proiecte din Consiliul Judetean Constanta. De asemenea, intre 2007 si 2012 a fost si coordonator in cadrul Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, ocupandu-se, printre altele, de elaborarea amendamentelor cu privire la actele normative ce reglementeaza administratia publica locala.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.