Presedintele Traian Basescu a declarat ca miercuri va trebui sa aiba "o reactie" in legatura cu propunerile transmise de premierul Victor Ponta pentru functiile de ministru delegat al Bugetului si minisru al Culturii si, intrebat daca le va respinge, a spus ca "in principiu da".

Intrebat daca va respinge cele doua propuneri facute de premier pentru Cultura si Buget, el a raspuns: "In principiu da. Poate acesti oameni nu vor sa fie respinsi cu eticheta necorespunzator si isi retrag ei candidaturile".

El a amintit ca a amanat decizia pentru a-i premierului un timp in care sa faca alte propuneri, cele doua fiind considerate de el ca fiind "necorespunzatoare", scrie MEDIAFAX.

Ponta: Ii voi propune pe EBA si Blejnar daca Basescu respinge propunerile

Pe de alta parte, Basescu a spus ca a luat in calcul si o alta varianta, in care cei doi sa isi dea seama ca este "caciula prea mare" pentru portofoliile acestea

"Mai astept inca pana maine (n.red. - miercuri), in speranta ca, daca Victor Ponta nu vrea sa inteleaga ca un guvern nu poate sa aiba un ministru al Bugetului un domn care se ocupa de casa de cultura a studentilor si o doamna la Cultura care nu vorbeste sau nu intelege bine limba romana, eu nu voi avea ce sa fac, va trebui sa am o reactie maine (n.red. - miercuri)", a spus presedintele.

Chestionat daca exista posibilitatea ca premierul sa revina cu aceleasi nominalizari daca, in prima faza, ele vor fi respinse, Basescu a mentionat ca acest lucru nu se poate, fiind interzis printr-o decizie a Curtii Constitutionale.

"Am analizat toate variantele, ca putea sa vina domnul Ponta, la cata minte are, sa vina, sa spuna ca il pune pe domnul de la Buget la Cultura si pe doamna la Buget", a afirmat Traian Basescu.

Intrebat daca exista posibilitatea ca Ponta sa fi facut aceste nominalizari "special pentru a fi respinse", seful statului a raspuns: "Daca de asta le-a trimis, le-a trimis perfect indreptatit, daca de asta a urmarit, sa ii fie respinse. Numai ca este rusinea lui sa propuni asemenea candidati pentru cele doua ministere".

El a criticat, pe de alta parte, faptul ca premierul nu a discutat cu el propunerile anterior ca ele sa fie anuntate oficial.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

"Din pacate, Victor Ponta a recurs, pentru prima data, la anuntul prin televiziune, ca s-a dus la stapanii lui de la Antena 3 si acolo a anuntat ce propuneri va face, iar a doua zi mi-a trimis propunerile. Pana acum, de fiecare data, am discutat propunerile, exact pentru a preveni astfel de situatii", a subliniat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.