USL a decis sa renunte la nominalizarea lui Ovidiu Silaghi de la Ministerul Transporturilor.

Anuntul a fost facut luni seara, in timpul unei conferinte de presa sustinute de Victor Ponta si Daniel Chitoiu la sediul USL.

"Am vorbit cu domnul Silaghi. Si-a retras candidatura. Urmeaza ca pana la expirarea mandatului meu de ministru interimar, PNL sa faca o alta propunere. 45 de zile este durata maxima a interimatului. Nu se poate sa mai fie altcineva interimar", a spus Ponta.

Victor Ponta a precizat ca trebuie gasit un nou ministru al Transporturilor pana luni cand expira interimatul.

"PNL se va reuni pana la data mentionata de domnul premier si BPN va nominaliza alta persoana", a spus la randul sau Chitoiu.

El a adaugat ca sunt mai multe propuneri din PNL pentru functia respectiva, fiind vorba de persoane care au mai indeplinit functii administrative sau parlamentari.

Silaghi: Sunt intrutotul nevinovat

Deputatul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat luna trecuta prin vot, de BPN al PNL pentru postul de ministru al Transporturilor, dupa ce Relu Fenechiu a demisionat, fiind condamnat la cinci ani de inchisoare in Dosarul Transformatorul.

Presedintele Traian Basescu anuntase, in 23 iulie, ca va lua in 23 august o decizie privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor. Potrivit presedintelui, mandatul interimar la Transporturi expira la 25 august

Seful DNA a cerut, luni, procurorului general sa sesizeze Camera Deputatilor cu o cerere de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta, fapta din perioada in care a fost ministru al Transporturilor si prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.