Instanta suprema a dat vineri sentinta in dosarul "Transformatorul" al ministrului Fenechiu.

Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Completul de cinci magistrati al instantei supreme.

In acelasi dosar, Lucian Fenechiu, fratele ministrului, a primit tot o pedeapsa de 5 ani de inchisoare cu executare pentru aceeasi infractiune.

Surse: Fenechiu a demisionat ca ministru, Ponta preia interimatul

Joi, cu o zi inainte de anuntarea verdictului, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a remis presei un comunicat cu "informatii relevante privind dosarul penal", in care sustine ca "prin analizarea probele aflate la dosarul cauzei rezulta, dincolo de orice dubiu, contrariul celor retinute in rechizitoriu".

"La data de 10.07.2013 am depus concluzii scrise prin care am solicitat achitarea, pentru ca, in esenta nu a fost savarsita nicio fapta penala, nu exista prejudiciu, nu a existat nicio intelegere, activitate de ajutor sau de inlesnire pentru savarsirea vreunei fapte prevazute de legea penala, astfel ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale vreunei infractiuni, nici ale faptei de abuz in serviciu, cu atat mai putin cele ale vreunei forme a participatiei la savarsirea acestei infractiuni", arata Fenechiu, citat de MEDIAFAX.

Ponta: Sper ca Relu Fenechiu sa fie achitat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.