Traian Basescu a tinut luni seara o conferinta de presa pentru a vorbi despre numirea lui Ovidiu Silaghi la conducerea Ministerului Transporturilor.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca lipsa sa de incredere in Ovidiu Silaghi este urmare a performantei acestuia la Ministerul Transporturilor, cand nu s-a evidentiat cu nimic, a fost "un fel de apa sfintita", adica nici nu a miscat ceva, nici nu s-a opus la ceva.

"Principalul motiv invocat in discutii a fost legat de istoricul prezentei domnului Silaghi la Ministerul Transporturilor in primul Guvern Ponta cand nu s-a evidentiat prin nimic.(...) Pe de alta parte am observat ineficienta totala pe toata perioada sa la ministerului Transporturilor. As spune un om fara performanta care in plus nu aduce nimic important ca imagine guvernului Ponta.

Daca tot ai oportunitatea unei desemnari pentru un ministru nou de ce sa nu gasesti in partidul tau un om care sa aduca un plus de imagine. Este in interesul nostru sa avem o imagine cat mai buna pentru Guvern" a declarat Basescu.

In plus, presedintele considera ca este neoportuna numirea la Ministerul Transporturilor a unui lider care nu a fost implicat in procesul de privatizare al CFR Marfa.

"Legat de jocul care se face legat de privatizare, cred ca premierul terbuie sa-si asume raspunderea politica in continuare. (...) Cel care a castigat cauta cu disperare bani la banci pentru a plati banii pentru castigarea licitatiei. Marea mea problema este ca stiind despre castigator ca trebuie sa imprumute bani ca sa plateasca, din ce bani va face investitii? Daca in momentul de fata investitorul imprumuta bani ca sa plateasca compania si nu-i gaseste, de unde o sa ia bani sa investeasca in modernizarea companiei?"

Prin urmare, Traian Basescu asteapta o alta nominalizare din partea premierului si din partea lui Crin Antonescu, amanand decizia in privinta lui Silaghi pana pe 23 august.

Citeste si:
Sindicaliștii de la Metrorex protestează la sediul Ministerului...
Sindicaliștii de la Metrorex...

"In mod legal, ministrul interimar isi termina mandatul pe 25 august, iar eu anunt public ca voi lua o decizie definitiva cu privire la domnul Silaghi pe data de 23 august" a precizat Basescu.

Propunerea privind numirea liberalului Ovidiu Silaghi in functia de ministru al Transporturilor a ajuns luni la Palatul Cotroceni, a confirmat purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.