Aducerea in tara a lui Hayssam a fost o operatiune avizata de Guvern si derulata conform legilor romanesti, presedintele Basescu dorind probabil sa arate ca nu a fost autorizata doar de un stat strain, afirma premierul Ponta, adaugand insa ca el nu poate spune "povesti cu Rambo care salveaza oameni"

"Operatiunea de aducere in tara a lui Omar Hayssam a fost in totalitate conform legilor Romaniei, autorizata si aprobata de Guvern. Toate operatiunile la care au participat reprezentanti ai statului roman au fost autorizate de Guvern, conform legii. Probabil ca presedintele a vrut sa spuna ca nu a fost autorizatie din partea unui stat strain", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat de jurnalisti daca intr-adevar nu a existat autorizatie din partea acelui stat strain, Ponta a sustinut ca nu cunoaste acest lucru.

El a adaugat ca nu i s-a parut ca presedintele il contrazice pe tema Hayssam, ci doar ca nu confirma anumite lucruri, adaugand insa ca el nu poate pacali oamenii.

"Eu nu pot pacali ca nu stiu de unde si cu ce a fost adus Hayssam. Daca vreti sa jucati in filme politiste proaste, puteti sa o faceti, eu nu pot sa va insult inteligenta, eu nu pot spune ca Hayssam a venit din luna cu un cal inaripat sau povesti cu Rambo care salveaza oameni, dar nu spune de unde", a afirmat Ponta.

Premierul a mai afirmat ca singurele semnaturi de pe toate documentele sunt ale lui si ministrului Apararii, Mircea Dusa, si ca in continuare nu stie cum a fost implicat si presedintele Basescu sau care a fost rolul acestuia.

El a precizat totodata ca, din punct de vedere juridic, exista un acord de extradare intre Romania si Siria, dar care nu este in vigoare deoarece a fost ratificat doar de partea romana, precum si un acord-cadru mai vechi care nu se aplica insa cetatenilor propriei tari.

"Regret ca, ieri dimineata, cativa iresponsabili platiti din bani publici ca sa fie consilieri prezidentiali au incercat sa deturneze politic pentru Miscarea lor de doi bani o problema importanta. Cand lucrezi cu iresponsabili, trebuie sa isi asumi si astfel de riscuri", a adaugat Ponta.

Citeste si: Basescu nu lasa Guvernul sa se laude cu capturarea lui Hayssam

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.