Cateva sute de persoane se adunasera in Piata Victoriei la ora 18.00, ora de debut a protestului impotriva modificarilor la legile justitiei, iar oamenii continua sa se stranga. Jandarmii au montat garduri si, deocamdata, circulatia rutiera se desfasoara normal.
UPDATE 22:00 - Protestul din fata Parlamentului s-a incheiat. Oamenii au scandat „Justitie, nu coruptie”, „Nu vrem sa fim o natie de hoti”, „Jos Guvernul”, „PSD ciuma rosie”, „CCR sluga PSD”. „Iesiti din casa daca va pasa”, „Noaptea hoti, ziua mafioti”, „Alegeri anticipate”, „Veniti cu noi, va fura si pe voi”, „Serban Nicolae, du-te la parnaie”.

UPDATE 20:45 - Protestatarii din Bucureşti au ajuns în faţa Parlamentului şi strigă ”DNA să vină să vă ia”. Numărul lor a crescut la peste 15.000, coloana întinzându-se din Piaţa Constituţiei până dincolo de Piaţa Unirii.

UPDATE 20:30 -
Peste 10.000 de oameni s-au strâns în mai multe oraşe din ţară şi protestează faţă de modificările la legile justiţiei. Oamenii scandează lozinci împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea, dar şi împotriva ministrului Tudorel Toader. La Cluj sunt peste 4.000 de manifestanţi, la Sibiu sunt peste 3.000, iar la Timişoara peste 2.000 de oameni participă la protest. În cele mai multe oraşe din ţară manifestanţii au pornit în marş pe străzi.

UPDATE 19:30 - La Cluj, precum şi în Sibiu sunt peste 2.000 de persoane în stradă, în timp ce în Braşov sunt peste o mie de manifestanţi, iar în Iaşi aproximativ 600. În municipiul Sibiu, aproximativ 2.000 de persoane participă la protest. Oamenii s-au strâns în Piaţa Mare din Sibiu începând cu ora 18.00 şi au pornit în marş pe bulevardul pietonal din oraş.


La Timişoara, protestatarii au fost chemaţi în Piaţa Victoriei, pe platoul din faţa Operei, la ora19.00 pentru a-şi striga nemulţumirea faţă de modificarea legilorJustiţiei. La aceeaşi oră, în centrul oraşului se aflau aproximativ 200 de perosane care au stat împrăştiate pe tot platoul din faţa Operei, în mici grupuri. Nimeni nu strigă lozinci şi nici nu poartă pancarte.
Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...

UPDATE 19:10 - Mii de oameni protestează duminică seara în mai multe oraşe din ţară. La Cluj, precum şi în Sibiu sunt peste o mie de persoane în stradă.

Câteva sute de persoane s-au adunat şi în Braşov, peste o sută de persoane protestează şi la Arad.

Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei sunt anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară: Suceava, Craiova, Cluj-Napoca, Galaţi, Târgu Mureş, Iaş, Constanţa, Oradea, Timişoara, Sibiu, Braşov, Rădăuţi, Focşani, Târgu Ocna.

De asemenea, şi românii din diaspora şi-au anunţat susţinerea pentru cei de la Bucureşti, organizând manifestaţii asemănătoare şi în Berlin (în faţa Ambasadei), Zurich, Roma şi Paris.

Citeste si:
Cioloș: „Merg astăzi în Parlament pentru a stabili prioritățile de...
Cioloș: „Priorităţile...

UPDATE 19:00 - Peste 10.000 de oameni protestează la această oră în București. Oamenii au început să se deplaseze înspre Piața Romană, urmând să ajungă la Palatul Parlamentului. Oamenilor aflați în coloană li se alătură și mai mulți oameni de pe traseu.

În alte peste 30 de orașe din țară sunt organizate astăzi manifestații.

În fața prefecturii din Galați sunt circa 200 de oameni. În Piața Mihai Viteazu din Craiova sunt peste 250 de oameni.

Proteste fata de proiectele de modificare a legilor justitiei sunt anuntate, pe Facebook, pentru duminica seara, atat in Bucuresti, cat si in mai multe orase din tara. In Bucuresti, oamenii se aduna in fata Guvernului, urmand ca, in jurul orei 19.00, sa plece in mars spre Parlament. Manifestatii asemanatoare sunt anuntate pentru duminica si in diaspora, in orase precum Paris, Berlin, Roma, Zurich.

Citeste si:
Protestul de trei zile al fermierilor şi transportatorilor începe...
Protestul de trei zile al...

Proiectul de modificare la Legilor Justitiei a ajuns deja in Parlament si urmeaza sa fie supus dezbaterii si votului in plen. Inspectia Judiciara va deveni o unealta politica in mana ministrului Justitiei. Numirea procurorilor-sef de catre ministru, fara control din partea presedintelui inseamna ca DNA se va intoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Daca acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar insemna un dezastru pentru Romania si cetatenii ei. Ne putem lua adio de la o justitie independenta. Nu suntem singuri in aceasta lupta. De la Magistrati la Presedinte si Comisia Europeana, cu totii s-au pozitionat impotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi sa actioneze si sa nu legitimeze incercarea coruptilor de a controla Justitia”, se arata pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.