Guvernul de la Madrid isi va impune controlul direct asupra Cataloniei, prin aplicarea articolului 155 din Constitutie, a anuntat sambata premierul Mariano Rajoy.

"Articolul 155 este constitutional. Se aplica doar in circumstante exceptionale. In aceasta ocazie nu s-a putut si aplicam articolul 155 pentru ca niciun Guvern din nicio tara democratica nu poate accepta sa se incalce legea si sa se impuna si alte criterii. Acesta este motivul pentru care am pus in aplicare acest articol", a declarat Mariano Rajoy.

Patru obiective sunt cuprinse in aplicarea articolului 155, si anume: garantarea legalitatii, revenirea economica, revenirea la normalitate si desfasurarea de alegeri in situatie de normalitate, noteaza stirileprotv.ro.

De asemenea, Senatului ii vor fi solicitate "incheierea mandatului presedintelui regiunii, a vicepresedintelui si a consilierilor".

"Ministerele isi vor asuma responsabilitatea", a mai spus peremierul spaniol, care vrea organizarea alegerilor regionale in cel mult sase luni, scrie observator.tv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.