Fondatorul Playboy, controversatul om de afaceri Hugh Hefner, a incetat din viata, a anuntat Playboy Entreprises, citata de Reuters.

Hefner, in varsta de 91 de ani, a murit miercuri seara, din cauza naturale, in locuinta sa, a anuntat compania intr-un comunicat.El a fost inconjurat de rude.

Cunoscut pentru costumatia extravaganta si pentru atitudinea hedonista, Hefner a fost unul dintre promotorii revolutiei sexuale din anii '50. El si-a construit un imperiu multimediat din cluburi, vile, filme si televiziune, toate avand ca simbol femei cu papion, in costume de iepuras.

El este creditat pentru ca a spart tabuul privind discutiile despre relatiile sexuale in SUA si in intreaga lume.

Primul numai Playboy a avut-o pe coperta pe Marilyn Monroe

In 1953, cand statele SUA puteau interzice legal contraceptivele, iar cuvantul “insarcinata” nu era permis intr-unul dintre cele mai urmarite seriale de televiziune, “I love Lucy”, Hefner a publicat primul numar din Playboy, cu fotografii nud cu Marilyn Monroe (facute cu ani inainte) si cu o promisiune editoriala pentru „umor, rafinament si condimente”. Cum Marea Criza si al Doilea Razboi Mondial se incheiasera, America era pregatita sa se dezbrace, scrie Associated Press.

Playboy a devenit in scurt timp fructul interzis pentru adolescenti si o biblie pentru barbatii cu timp si bani, carre isi doreau viata promovata de revista, cu petreceri, alcool, jazz, ganduri si dorinte profunde. In numai un an, tirajul a ajuns la aproape 200.000 de exemplare, iar in cinci ani a depasit un milion.

In anii ’70, revista avea peste sapte milioane de cititori si inspirase imitatii mai indraznete, precum Penthouse sau Hustler.

Concurenta si intrarea in era internetului au redus tirajul la mai putin de trei milioane in secolul al XXI-lea, iar numarul editiilor anuale a scazut de la 12 la 11. In 2015, Playboy a decis sa nu mai publice imagini cu femei dezbracate, invocand proliferarea nuditatii pe internet.

Insa Hefner si Playboy au ramas nume de referinta in intreaga lume.

Relatii sexuale cu peste 1000 de femei

Intrebat de The New York Times, in 1992, de ce este cel mai mandru, Hefner a raspuns: “De faptul ca am schimbat atitudinile fata de sex. Faptul ca oamenii draguti pot trai impreuna acum. Faptul ca am decontaminat notiunea de sex premarital. Acest lucru imi ofera o mare statisfactie”.
Citeste si:
Cum a luat naștere numele revistei Playboy și ce legătură are cu...
Cum a luat naștere numele...

Hefner a condus Playboy din vilele sale elaborate, mai intai din Chicago, apoi din Los Angeles si a devenit un simbol controversat al stilului de viata pe care il promova.

Decenii la rand, imbracat in pijamale de matase, fumand pipa, el a fost centrul unei petreceri constante cu celebritati si modele Playboy.

Din propriile sale povestiri, Hefner a intretinut relatii sexuale cu peste 1.000 de femei, dintre care multe au pozat in revista sa.

Unul dintre cele mai decadente turnee rock n’ roll, al Rolling Stones, din 1972, a avut o oprire la vila Hefner.

Pe parcursul anilor ’60, Hefner a parasit Chicago numai de cateva ori. La inceputul anilor ’70, el a cumparat o a doua vila, la Los Angeles. A calatorit intre locuintele sale la bordul unui avion privat, “The Big Bunny”, pe coada caruia era pictat iepurasul Playboy.

Citeste si:
Maye Musk va ajunge pentru prima dată în România. Ce a declarat...
Maye Musk va ajunge pentru...

Hefner a gazduit show-ul de televiziune “Playboy After Dark”, in ani 1960 a deschis un lant de cluburi in toata lumea, unde chelneritele purtau costume sumare, cu urechi de iepuras si cozi pufoase.

In secolul al XXI-lea, s-a intors la televiziune cu reality show-ul “The Girls Next Door”, impreuna cu trei iubite ale sale din vila Playboy din Los Angeles.

In 2001, NBC a lansat serialul “The Playboy Club”, care nu s-a bucurat, insa, de succes si care a fost anulat dupa numai trei episoade.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.