Liliane Bettencourt, celebra mostenitoare si proprietara a grupului L'Oréal, a incetat din viata, joi, la varsta de 94 de ani.

Anuntul a fost facut, joi, de fiica lui Bettencourt, Francoise Bettencourt Mayers. "In acest moment dureros pentru noi as vrea sa reiterez, in numele familiei noastre, daruirea noastra totala si loialitatea fata de L'Oreal", a precizat Bettencourt Meyers intr-un comunicat remis New York Times.

Bettencourt, cu o avere estimata la 33 de miliarde de euro, ocupa locul 14 in clasamentul Forbes al celor mai bogati oameni din lume si pozitia a doua in ierarhia averilor din Franta, datorita succesului L'Oreal, grup cu o cifra de afaceri de 25,84 miliarde de euro.

In martie, Bettencourt a fost clasata pe primul loc de Forbes in ierarhia celor mai bogate femei din lume, pentru al doilea an consecutiv.

Liliane Bettencourt s-a implicat in afacerea L'oreal la varsta de 14 ani

Nascuta la Paris la 21 octombrie 1922, fiica unica a fondatorului L'Oreal, Eugène Schueller, Bettencourt s-a implicat in afacere de foarte tanara, de la varsta de 14 ani. Viata sa a fost legata strans apoi de ascensiunea L'Oreal. Mostenitoare a imperiului dupa moartea tatalui sau, in 1957, Bettencourt nu a dorit sa fie presedintele grupului, lasand conducerea firmei in mainile sotului sau Andre, pana la decesul acestuia, in 2007.

Liliane Bettencourt s-a aflat in ultimul deceniu in centrul unui scandal judiciar de “abuz de slabiciune” care l-a vizat pe fostul sau confident, fotograful François-Marie Banier. Scandalul a inceput dupa ce, in 2007, fiica mostenitoarei L’Oreal, Françoise Bettencourt Meyers, a depus plangere impotriva fotografului, acuzandu-l ca a profitat de vulnerabilitatea mamei sale pentru a obtine donatii de sute de milioane de euro. François-Marie Banier a fost condamnat in apel la patru ani de inchisoare cu suspendare si la plata unei amenzi de 375.000 de euro, in data de 24 august 2016.

Un alt scandal in care a fost implicata Bettencourt este unul politico-financiar, cazul Woerth-Bettencourt. In acest caz, Bettencourt, care a finantat de-a lungul timpului legal partide si diverse personalitati, a fost suspectata ca a finantat illegal campania prezidentiala a lui Nicolas Sarkozy.

Citeste si:
Un model care poarta hijab renunta la o campanie a grupului L`Oreal...
Un model care poarta hijab...

Din 2012, Liliane Bettencourt s-a retras din viata publica.

Bettencourt ar fi implinit 95 de ani la 21 octombrie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.