Presedintele SUA, Donald Trump, a anuntat ca cel mai recent set de sanctiuni impuse de ONU Coreei de Nord, este "nimic" pe langa ce ar trebui facut in cazul programului nuclear al regimului de la Phenian. 
“Credem ca este numai inca un pas foarte mic, nu mare lucru (…). Nu stiu daca are vreun impact, dar este, cu siguranta, dragut sa obtii un vot 15 la zero. Insa aceste sanctiuni nu sunt nimic pe langa ce va trebui sa se intample in cele din urma”, a declarat Donald Trump, potrivit Stirileprotv.ro.

Donald Trump promite sa nu lase Coreea de Nord sa obtina o racheta nucleara, care sa aiba capacitatea de a lovi SUA.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, luni, o serie de noi sanctiuni impuse Coreei de Nord. Acestea interzic exporturile de textile si reduc aprovizionarile tarii cu petrol si gaz.

Aceasta noua serie de masuri, a opta la numar, este sustinuta de China si Rusia, sustinatoarele regimului de la Phenian si vizeaza pedepsirea tarii din cauza testului nuclear, efectuat la 3 septembrie.

Prin aceste sanctiuni, ONU isi propune sa determine Coreea de Nord sa-si negocieze programele de inarmare nucleara si conventionala, considerate o amenintare la adresa stabilitatii lumii.

Regimul de la Phenian califica noile sanctiuni drept "scelerate" si ameninta, din nou, Washingtonul cu o "durere cum nu a mai simtit in istoria sa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.