Rusia a ordonat Statelor Unite sa isi reduca personalul diplomatic din tara si a confiscat un conac si mai multe depozite de la Moscova apartinand Washingtonului, in replica la votul din Senat, prin care au fost adoptate sanctiuni suplimentare vizand-o, relateaza Bloomberg.

Adoptarea unei noi legi privind sanctiunile arata, cu certitudine, ca relatiile cu Rusia au devenit ostaticele luptei politice interne din SUA. Cele mai recente evenimente arata ca, in cercuri bine-cunoscute din Statele Unite, rusofobia si un curs catre o confruntare deschisa cu tara noastra au preluat controlul”, se arata intr-un comunicat al Ministerului rus de Externe, prin care sunt anuntate sanctiunile.

Rusia a amenintat ca va expulza diplomati si va confisca proprietati inca din decembrie, cand Washingtonul a ordonat unui numar de 35 de diplomati rusi sa paraseasca SUA, in urma presupusei interferente ruse in alegerile prezidentiale.

Senatul american a votat cu 98 de voturi pentru si doua impotriva, impunerea de noi sanctiuni Rusiei, Iranului si Coreei de Nord, in pofida obiectiilor Casei Albe.

Cum Camera Reprezentantilor a aprobat proiectul de lege la inceputul saptamanii, tot cu o majoritate covarsitoare, textul va fi trimis presedintelui Trump pentru a fi promulgat.

Un consilier de la Casa Alba a declarat ca presedintele si-ar putea exercita dreptul de veto asupra legislatiei, pentru a impune conditii. Pe de alta parte, un veto prezidential poate fi depasit cu votul a doua treimi dintre membrii Camerei Reprezentantilor si Senatului.

Sanctiunile au fost trasate partial pentru a pedepsi si mai mult Rusia pentru anexarea Crimeei, in 2014. Insa dezbaterea pentru noile masuri a avut loc pe fundalul unei anchete in curs privind presupusa interferenta rusa in alegerile prezidentiale din 2016.

Trump a respins in mod repetat existenta oricarei implicari ruse in alegeri in ajutorul sau.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.