Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a indemnat duminica dupa-amiaza pe liderii arabi sa-si aduca in mod corect aportul in lupta de combatere a ”islamismului extremist”, intr-un discurs care a pus povara pe liderii religionali pentru a-i inlatura pe jihadistii Statului Islamic. De asemenea, acesta a anuntat semnarea unui acord destinat blocarii finantarii pentru gruparile teroriste islamiste, mentionand Hezbollah si Statul Islamic.

”Aceasta este o lupta intre criminalii barbari care vor sa distruga umanitatea si oamenii decenti de toate religiile, care vor sa o protejeze”, a declarat presedintele american in fata summitului liderilor regionali din Riad.

De asemenea, acesta a amintit ca cele mai multe victime ale ”islamismului extremist” sunt de religie musulmana, sustinand ca tarile arabe trebuie sa indeplineasca un rol crucial in combaterea militantilor islamisti si, in special, a jihadistilor Statului Islamic.

Presedintele Trump a lansat un indemn la adresa liderilor musulmani prezenti la summit, cerandu-le sa-si aduca in mod corect aportul in lupta de combatere a ”islamismului extremist” si a indemnat la unitate intre natiuni pentru rezolvarea crizei din Siria.

”Asta inseamna confruntarea crizei islamismului extremist si a gruparilor teroriste islamiste care-o inspira. Asta inseamna ca trebuie sa fim uniti impotriva uciderii musulmanilor inocenti, a oprimarii femeilor, a persecutarii evreilor si a masacrarii crestinilor”, a atras atentia liderul de la Washington.

Donald Trump a precizat ca tarile musulmane trebuie sa conduca lupta de combatere a radicalizarii, pentru ca tocmai natiunile arabe au suferit cel mai mult de pe urma ”violentei fanatice” in vreme ce un dezastru umanitar si de securitate se raspandeste in Orientul Mijlociu.

De asemenea, acesta a precizat ca americanii vor continua sa joace un rol in lupta de combatere a ”extremismului islamist”, dar un rol in acest sens trebuie sa aiba si tarile arabe din Golf, scrie News.ro.

”Nu suntem aici sa va dam o lectie, nu suntem aici ca sa le spunem altor oameni cum sa traiasca, ce sa faca, cine sa fie si la cine sa se inchine. Dar putem sa trecem peste acest rau, doar daca fortele binelui sunt unite si puternice, daca toti din aceasta camera isi aduce in mod corect aportul si isi indeplineste partea sa din povara...”, a declarat Donald Trump.

Citeste si:
Mara Bănică s-a luptat cu depresia. Operațiile estetice au ajutat-o...
Mara Bănică s-a luptat cu...

Presedintele a precizat ca natiunile arabe nu pot astepta ca puterea americana sa distruga inamicul in numele Orientului Mijlociu.

Donald Trump si-a terminat discursul in ropotele de aplauze ale celor 55 de lideri musulmani prezenti la summitul din Riad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.