Armata sud-coreeana a anuntat duminica dimineata lansarea unui proiectul neidentificat de catre regimul de la Phenian. Potrivit primelor informatii, lansarea acestui proiectil a avut loc in apropiere de localitatea Pukchang, situata in partea central-vestica a Coreei de Nord, transmite Reuters.

Update 15:21- Un oficial militar sud-coreean a anuntat duminica dupa-amiaza ca racheta lansata de regimul de la Phenian a ajuns la o altitudine maxima de 560 de kilometri, inainte de a se prabusi in apropiere de zona economica exclusiva a Japoniei, transmite Reuters.

Mai mult, racheta lansata se aseamana cu modelul Pukguksong-2, adica o versiune actualizata si cu raza de actiune extinsa a rachetelor balistice lansate de pe submarinele regimului de la Phenian.

Ministerul de Externe de la Seul a condamnat ultimul tir balistic, sustinand ca o asemenea actiune ”nesabuita si iresponsabila” distruge sperantele noii administratii de a aduce pace in peninsula Coreeana.

Presedintele Monn Jae-in a preluat puterea pe 10 mai, promitand o abordare mai moderata in relatie cu regimul lui Kim Jong-un.



De asemenea, racheta a zburat aproximativ 500 de kilometri inainte de a se prabusi in apropiere de zona economica exclusiva japoneza din Marea Japoniei.

Jurnalistii Yonhap au relatat ca expertii sud-coreeni nu cred ca este vorba despre o racheta balistica intercontinentala.

Reprezentantii Statului Major de la Seul au anuntat doar localitatea de unde s-a lansat proiectul, fara sa dea mai multe informatii despre directia de zbor sau altitudinea sa.

Japonia a reactionat fata de ultimul tir, condamnand actiunea intolerabila a regimului de la Phenian.

Ultimul tir cu racheta balistica al regimului nord-coreean a avut loc in urma cu exact o saptamana, atunci cand racheta a reusit sa parcurga pana la 700 de kilometri, inainte de a se prabusi in Marea Japoniei, scrie News.ro.

Tensiunile sunt puternice in prezent in jurul peninsulei coreene, in contextul unei retorici tot mai ferme a mai multor parti in acest dosar, dar mai ales din partea Statelor Unite si regimului lui Kim Jong-un.

Citeste si:
Coreea de Nord a înregistrat circa 1,5 milioane de cazuri de...
Coreea de Nord a înregistrat...

Washingtonul a sugerat ca toate optiunile sunt pe masa in acest dosar, inclusiv optiunea militara.

Presedintele Donald Trump a parut insa sa-si imblanzeasca tonul recent, declarand ca ar fi ”onorat” sa se intalneasca cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.