Pandemia de coronavirus la nivel mondial nu a luat sfârșit. În Coreea de Nord virusul a explodat și s-a răspândit cu repeziciune, astfel încât s-au înregistrat aproape 1,5 milioane de persoane infectate, anunță agenţia oficială de presă KCNA. Armata națională se ocupă de distribuția medicamentelor pentru persoanele care luptă cu virusul.

Coreea de Nord se confruntă cu un val de infectări COVID

În urmă cu puțin timp, președintele Coreei de Nord, Kim Jong Un, a impus un lockdown la nivel național din cauza unui val de infectări cu coronavirus. Această măsură a fost adoptată cu scopul de a stopa cât mai rapid răspândirea virusului. Însă se pare că măsura nu a avut un efect prea mare în condițiile în care aproape 1,5 milioane de locuitori din Coreea de Nord au fost infectați. Populația Coreei de Nord nu este vaccinată anti-COVID-19, iar acest lucru este destul de îngrijorător atât pentru autorități, cât și pentru oamenii de rând.

Liderul coreean a implicat armata națională în campania de stopare a răspândirii virusului. Sute de militari de la serviciile Armatei Populare coreene, echipați în uniforme de camuflaj au fost observați adunându-se în capitala coreeană Phenian.

„Armata şi-a desfăşurat de urgenţă forţele puternice în toate farmaciile din oraşul Phenian şi a început să furnizeze medicamente în cadrul unui serviciu propus 24 de ore din 24″, a transmis KCNA, potrivit Agerpres.

56 de decese de la apariția COVID

Liderul Kim Jong Un a criticat dur guvernul şi autorităţile sanitare naționale pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, mai ales pentru faptul că farmaciile nu sunt deschise în permanență. Din momentul în care a fost raportat oficial primul caz de infectare cu coronavirus, președintele țării a preluat personal responsabilitatea de a controla și a gestiona pandemia care, după părerea lui, crează un haos în țară.

Autorităţile au raportat peste 1,48 milioane de cazuri de “febră” şi au fost înregistrate 56 de decese din momentul apariției virusului COVID-19 în ţară. Cel puţin 663.910 de persoane din Coreea de Nord se află sub tratament medical. Companiile farmaceutice au crescut producția de medicamente, iar campaniile de informare a autorităților în mass-media au crescut.

Citeste si:
Bilanț Covid-19 România: 439 de cazuri noi de infectare în ultimele...
Bilanț Covid-19 România: 439...

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea americană Johns Hopkins în anul 2021, sistemul de sănătate din Coreea de Nord ocupă locul 193 din 195 de țări. Spitalele din ţară nu dispun de aparate performante și de bună calitate, iar secțiile de terapie intensivă sunt extrem de puține. Potrivit experţilor din domeniul sănătății, ţara nu are la dispoziție nici un tratament contra COVID-19 pentru a-și vindeca populația și nici capacitatea de a-i testa masiv.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Mai 2022 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.