Fostul presedinte american George H.W. Bush a fost internat marti in spital, transmite postul de televiziune KHOU-TV, potrivit CNN.

Fostul sef de stat a fost preluat de ambulanta de la resedinta sa din Houston.

El a fost spitalizat din pricina unor probleme de respiratie, insa momentan, starea sa este stabila, noteaza antena3.ro.

Potrivit declaratiilor secretarei sale, Jean Becker, fostul presedinte urmeaza sa fie externat in cateva zile.

Si in decembrie 2014, cand avea varsta de 90 de ani, a fost internat intr-un spital din Texas din cauza unor dificultati respiratorii.

In iulie 2015, George H.W. Bush a cazut, in timp ce se afla la resedinta sa de vara din Kennebunkport, Maine, fracturandu-si o vertebra la gat.

De asemenea, el a dezvaluit in urma cu cativa ani ca sufera de o forma a bolii Parkinson.

Nascut in 1924, in statul Massachusetts (est), George H.W. Bush - fiu de senator - a devenit in 1989 al 41-lea presedinte al Statelor Unite si a exercitat un mandat (1989-1993). El a fost infrant de catre democratul Bill Clinton in alegerile prezidentiale din 1992, iar cel mai mare dintre cei sase copii, George W. Bush, a devenit presedinte opt ani mai tarziu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.