Fostul presedinte american George H. W. Bush, in varsta de 90 de ani, a fost internat intr-un spital din Texas (sud) din cauza unor dificultati respiratorii, a anuntat purtarorul sau de cuvant marti.

"Presedintele Bush a fost transportat cu ambulanta la Houston Methodist Hospital, ca masura de precautie, in urma unei jene respiratorii (marti) seara", a declarat purtatorul de cuvant Jim McGrath. "Fostul presedinte, in varsta de 90 de ani, va fi tinut sub observatie, repet, ca masura de precautie", a subliniat el.

Nascut in 1924, in statul Massachusetts (est), George H.W. Bush - fiu de senator - a devenit in 1989 al 41-lea presedinte al Statelor Unite si a exercitat un mandat (1989-1993). El a fost infrant de catre democratul Bill Clinton in alegerile prezidentiale din 1992, iar cel mai mare dintre cei sase copii, George W. Bush, a devenit presedinte opt ani mai tarziu.

Jeb Bush, alt fiu al fostului sef de stat, a anuntat recent ca se lanseaza in cursa pentru fotoliul de la Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.