Politia turca a arestat luni opt persoane in legatura cu atacul armat din clubul de noapte de la Istanbul, potrivit agentiei turce de stat, citata de Associated Press.

Cele opt persoane au fost plasate in arest preventiv de catre echipe din cadrul fortelor antitero din Istanbul si erau interogate la sediul central al Politiei din Istanbul, potrivit agentiei proguvernamentale Anadolu.

Atacatorul, care a reusit sa scape dupa masacru, nu se afla printre cele opt persoane

Gruparea Statul islamic a revendicat responsabilitatea atacului, soldat cu 39 de morti, cei mai multi dintre ei straini.

Ministerul turc de Interne a anuntat luni ca zeci de persoane au fost arestate in ultima saptamana din cauza unor presupuse legaturi cu gruparea Statul Islamic.

Intr-un comunicat de presa, ministerul a anuntat luni ca 147 de persoane au fost retinute dupa ce autoritatile au stabilit ca aceste persoane ”se aflau in contact cu organizatia terorista Daesh (acronomul arab al Statului Islamic)”.

25 de persoane au fost plasate in arest preventiv

Treizeci si opt dintre cele 39 de victime din atacul comis de Anul Nou in clubul de noapte de la Istanbul au fost identificate, potrivit Anadolu.

Oficiali neidentificati de la Ministerul Justitiei au declarat pentru agentia proguvernamentala ca 11 dintre persoanele ucise in atac sunt cetateni turci, iar una avea dubla cetatenie turca si belgiana, scrie News.ro.

Potrivit agentiei, sapte victime sunt din Arabia Saudita, cate trei din Liban si Irak, cate doua din Tunisia, India, Maroc si Iordania si cate una din Kuwait, Canada, Israel, Siria si Rusia.

Alte 69 de persoane au fost ranite in atac.

Potrivit Anadolu, o victima a ramas neidentificata.

Rude ale victimelor si membri ai personalului unor ambasade au fost vazuti intrand la o morga din Istanbul pentru a cere corpurile.

Autoritatile turce nu au dezvaluit numele victimelor

Gruparea Statul Islamic a revendicat luni atacul armat de la Istanbul.

Potrivit agentiei Aamaq, afiliata gruparii, atacul de Anul Nou a fost comis de un ”soldat eroic al califatului, care a atacat cel mai faimos club de noapte in care crestinii isi sarbatoresc sarbatoarea lor pagana”.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Barbatul a deschis focul cu o pusca automata, ”pentru a razbuna religia lui Allah si ca raspuns la ordinele” liderului Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi.

Gruparea jihadista acuza Turcia ca este ”servitoarea crucii”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.