Un avion rusesc a disparut de pe ecranele radarelor la cateva minute dupa decolarea din statiunea Soci, relateaza BBC, citand presa rusa, care invoca surse din Ministerul pentru situatii de urgenta. Ulterior, Ministerul rus al Apararii a anuntat ca la bord se aflau in total 91 de persoane. Fragmente ale avionului au fost deja gasite in Marea Neagra.

UPDATE: Fragmente din avionul militar rus, la bordul caruia se aflau 91 persoane si care a disparut de pe radare duminica dimineata dupa decolare, au fost gasite in Marea Neagra, a anuntat Ministerul Apararii, citat de agentii, relateaza AFP.

”Fragmente din avionul Tu-154 al Ministerului rus al Apararii au fost gasite la 1,5 kilometri de litoralul orasului Soci, la o adancime de 50 pana la 70 de metri”, a anuntat ministerul.Avionul TU-154, disparut duminica la 20 de minute de la decolarea de pe aeroportul din Soci, avea la bord 83 de pasageri si 8 membri ai echipajului si se indrepta catre baza ruseasca din Latakia (Siria).

Aeronava transporta trupa Alexandrov si membri ai Corului Armatei pentru un concert de Craciun la baza militara rusa din Latakia.
Conform autoritatilor, in operatiunile de cautare sunt implicate toate serviciile de cautare si salvare din regiunea Krasnodar si din regiunile invecinate.

De asemenea, conform unui purtator de cuvant al Kremlinului, presedintele rus Vladimir Putin a fost informat in legatura cu aceasta situatie si primeste in permanenta date de la serviciile de urgenta implicate in operatiunile de cautare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.