Autoritatile columbiene au anuntat, marti dimineata, prabusirea unui avion charter, la bordul caruia se afla intreaga echipa de fotbal braziliana Chapecoense. Se pare ca 72 de pasageri si noua membri ai echipajului erau la bordul avionului prabusit in apropiere de localitatea Cerro Gordo din municipalitatea La Union. Presa locala relateaza ca mai multe persoane si-au pierdut viata in accident.

UPDATE 13:40 Un al saselea supravietuitor al accidentului aviatic din Columbia a fost recuperat din epava aeronavei. Este vorba despre Fundasul Zampier Neto, care a fost dus la spital. Doar sase persoane aflate la bord au supravietuit acestei tragedii: jucatorii Alan Luciano Ruschel, Marcos Danilo Padilha si Jacson Ragnar Follmann, de jurnalistul Rafael Henzel, de insotitoarea de bord Jimena Suarez si de tehnicianul de zbor Erwin Tumiri. Potrivit presei locale, lista ar fi fost facuta inainte ca unul dintre ei sa moara din cauza ranilor, la spital.


UPDATE 11:30
Potrivit politiei columbiene, citata de Reuters, 76 de oameni au murit si 5 au supravietuit. Trei dintre membrii echipei de fotbal Chapencoese au supravietuit, potrivit presei columbiene.

STIRE INITIALA

Responsabilii aeroportului din Medellin au anuntat, intr-un comunicat, ca este posibil ca sase persoane sa fi supravietuit accidentului aviatic, informeaza The Guardian. Potrivit comunicatului citat, pilotii avionului care plecase de pe aeroportul din Santa Cruz de la Sierra (Bolivia) au anuntat ca charterul are probleme de natura electrica, in momentul in care se aflau intre municipalitatile Ceja si La Unión.

Pentru moment stim ca dezastrul s-a petrecut in Cerro Gordo, municipalitatea La Unión, si ca la bordul avionului erau 72 de pasageri si 9 membri ai echipajului. Se pare ca exista sase supravietuitori", se arata in comunicat.

Presa locala relateaza ca cel putin zece persoane sunt tratate la locul accidentului, scrie News.ro.

De asemenea, autoritatile columbiene au relatat ca vizibilitatea este extrem de redusa in zona unde s-a prabusit avionul, iar echipele de salvare nu pot interveni cu elicoptere.

Citeste si:
Tavanul unui restaurant din Brăila a căzut în toiul nopții. Panică...
Tavanul unui restaurant din...

Avionul charter decolase initial din metropola braziliana Sao Paulo si a facut o prima escala pe aeroportul bolivian din Santa Cruz, inainte de a pleca spre localitatea Medellin din Columbia. Aeronava a disparut de pe radare la scurt timp dupa miezul noptii.

Operatiunea de recuperare a victimelor este extrem de dificila din cauza conditiilor meteorologice, iar salvatorii se confrunta cu o ploaie torentiala.

El Tiempo scrie ca cel putin 22 de jucatori ai Chapecoense erau la bordul aeronavei prabusite in Columbia. Printre acestia se numara Danilo, Follmann, Gimenez, Dener, Alan Ruschel, Caramelo, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto, Josimar, Gil, Sérgio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia, Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel, Canela.

De asemenea, se pare ca autoritatile l-au transportat deja la spital pe fotbalistul Alan Ruschel.

Avion prabusit in Columbia. Cauza: lipsa de combustibil

Avionul s-a prabusit in jurul orei locale 00.15 (07.15 ora Romaniei) din cauza lipsei de combustibil, in timp ce echipa braziliana se indrepta spre aeroportul Jose Maria Cordova din Rionegre, care deserveste metropola Medellin.
Citeste si:
Țara care a adoptat sinuciderea asistată medical
Țara care a adoptat...

Alte surse precizeaza ca avionul s-a prabusit in timp ce incerca sa aterizeze pe aeroportul din metropola Medellin.

Primarul din Medellin a declarat ca este vorba despre o tragedie de proportii uriase. Echipa Chapecoense urma sa joace in finalele Cupei Sudamericana impotriva columbienilor de la Atletico Nacional.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.