Un nou atac terorist loveste Turcia, in urma caruia cel putin 50 de persoane si-au pierdut viata si alte 94 au fost ranite in urma exploziei la o nunta care avea loc in aer liber, au anuntat autoritatile turce, potrivit BBC.

[Update]

Guvernatorul provinciei a anuntat un nou bilant de cel putin 50 de morti in urma atentatului si 94 de raniti, relateaza AFP, potrivit stirileprotv.ro.

Un bilant anterior indica 30 de morti si 94 de raniti.



Vicepremierul turc Mehmet Simsek a declarat ca atacul "barbar" din orasul Gaziantep, situat in apropiere de granita cu Siria, pare sa fie un atentat sinucigas, scrie ABC News.

Simsek a calatorit mai tarziu in Gaziantep impreuna cu ministrul sanatatii al tarii sa vada raitii si sa inspecteze locul atacului: "Acesta este un masacru de o cruzime si o barbarie fara precedent", a declarat el.

"Noi suntem uniti impotriva tuturor organizatiilor teroriste. Ei nu vor ceda", a adaugat vicepremierul.


Prim-ministrul Binali Yildirim a condamnat atentatul care a transformat "o petrecere de nunta intr-un loc de doliu" si a promis sa prevaleze asupra atacurilor "diabolice".

Intr-un comunicat dat publicitatii duminica, presedintele turc Tayyip Erdogan sustine ca nu exista "nicio diferenta" intre ISIS, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) si organizatia clericului musulman Fethullah Gulen, pe care il acuza de organizarea tentativei de lovitura de stat din 15 iulie, scrie Gandul.

"Tara noastra si natiunea noastra au din nou doar un singur mesaj de transmis celor care ne ataca - nu veti reusi!," a adaugat liderul de la Ankara.

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.