Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a dispus miercuri seara instituirea starii se urgenta pe o perioada de trei luni in urma tentativei de lovitura de stat esuata de vineri seara, scrie hotnews.ro. Decizia a fost anuntata in cadrul unei conferinte de presa televizata, in urma intalnirilor maraton ale Consiliului National de Securitate si ale cabinetului de la Ankara, relateaza The Guardian.

"Starea de urgenta nu este impotriva democratiei, a statului de drept si a libertatii", a declarat Erdogan, adaugand ca tara nu ar compromite principiul democratiei.

"Obiectivul instaurarii starii de urgenta este de a lua in mod rapid si eficient masurile necesare pentru a elimina amenintarile la adresa democratiei in tara noastra, la adresa statului de drept, a drepturilor si libertatilor cetatenilor turci", a declarat Recep Erdogan.

Erdogan a specificat ca masura este necesara pentru adoptarea unor masuri "rapide si eficiente" impotriva miscarii lui Gulen, pe care el il considera ca s-ar fi aflat in spatele revoltei si pentru a "elimina amenintarea la adresa democratiei", scrie Gandul. Europenii "nu au dreptul de a critica" decizia de a pune in aplicare o stare de urgenta, a adaugat presedintele Turciei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.