Organizatia terorista sunnita Stat Islamic indeamna poporul turc, intr-o inregistrare video, sa il inlature de la putere pe presedintele "tradator" Recep Tayyip Erdogan, pe care il acuza ca a vandut Turcia "americanilor si ateilor kurzi", potrivit Corriere della Sera.
Mesajul video, transmis de un "emir" al retelei teroriste Stat Islamic care vorbeste in limba turca, este o reactie la bombardamentele Turciei impotriva pozitiilor islamiste din Siria si la oferirea bazei aeriene Incirlik pentru tranzitul avioanelor militare americane. "Poporul turc trebuie sa se revolte impotriva presedintelui Recep Tayyip Erdogan care a vandut jumatate de tara americanilor si jumatate ateilor kurzi", transmite reprezentantul retelei teroriste Stat Islamic.

In inregistrarea video, organizatia terorista a prezentat imagini cu Recep Tayyip Erdogan alaturi de presedintele SUA, Barack Obama, precum si secvente cu Abdullah Ocalan, liderul organizatiei insurgente Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). "Poporul turc trebuie sa initieze cat mai curand razboiul impotriva ateilor si oamenilor de afaceri care asupresc musulmanii din Turcia", adauga "emirul" retelei teroriste Stat Islamic.

Turcia a lansat, pe 24 iulie, o operatiune "antiterorista", atacand pozitii militare kurde din Irak si militanti ai retelei sunnite Stat Islamic, in Siria. Turcia a initiat raidurile aeriene ca reactie la atacul terorist din orasul Suruc, soldat cu 32 de morti si revendicat de reteaua terorista Stat Islamic. Este prima data in ultimii doi ani cand armata turca ataca pozitii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare paramilitara care lupta de zeci de ani pentru obtinerea autonomiei in Turcia si care este implicata, de circa un an, in confruntari cu reteaua terorista Stat Islamic. Aripa militara a PKK a revendicat recent uciderea a doi politisti turci care ar fi colaborat cu organizatia terorista sunnita Stat Islamic, activa in Siria, Irak, nordul Egiptului si nordul Libiei, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.