Un pompier a fost salvat, vineri, de autoritatile chineze, dupa ce a ramas blocat, timp de 32 de ore, printre daramaturile provocate de cele doua explozii produse in orasul chinez Tianjin miercuri seara, relateaza Associated Press in pagina electronica.

Un pompier care a raspuns miercuri seara apelului de a interveni in cazul celor doua explozii consecutive produse in orasul portuar Tianjin, din estul Chinei, a ramas blocat timp de 32 de ore, fiind salvat de autoritatile chineze in cursul diminetii de vineri.

El a fost transportat la spital, unde este tratat pentru rani la nivelul fetei, pieptului si picioarelor, potrivit postului public chinez CCTV. "Autoritatile inca ii cauta pe pompierii care sunt in continuare disparuti", a declarat Zhou Tian, seful Departamentului de Pompieri, in cadrul unei conferinte organizate vineri dimineata.

Tian a mai adaugat ca operatiunile de cautare sunt ingreunate din cauza amestecului de chimicale aflate la fata locului, astfel ca pompierii trebuie sa faca eforturi suplimentare pentru a interveni cu grija in zonele afectate.

Potrivit ultimului bilant anuntat de autoritatile chineze joi seara, cel putin 50 de persoane au murit si peste 700 au fost ranite in urma celor doua explozii produse la distanta de 30 de secunde, miercuri seara, intr-o zona industriala din orasul chinez Tianjin.

Peste 1.000 de pompieri si sute de autospeciale au participat la stingerea incendiului izbucnit dupa cele doua explozii masive produse in incinta Zonei pentru dezvoltare Tianjin-Binhai, pe malul Golfului Bohai, parte a Marii Chinei de Est. Deocamdata, autoritatile nu au stabilit cauzele exploziilor, nici daca in atmosfera au fost emanate substante toxice, scrie MEDIAFAX.

Printre substantele aflate in acel punct de tranzit, gestionate de compania Ruihai International Logistics, existau susbstante gazoase si lichide inflamabile printre care acetat de etil si substante toxice precum cianura de sodiu.

Citeste si:
Explozii puternice la o rafinărie din Krasnodar. Rușii spun că au...
Explozii puternice la o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.