Momentul in care rachetele lansate de separatistii prorusi au lovit orasul Mariupol a fost surprins de o camera aflata la bordul unei masini. Atacul s-a soldat cu moartea a peste 30 de oameni.

Comunitatea internationala a condamnat vehement atacul insurgent care a vizat, sambata, orasul ucrainean Mariupol, soldat cu peste 30 de morti.

"Indemn Rusia sa inceteze imediat sustinerea militara, politica si financiara acordata separatistilor, sa opreasca destabilizarea Ucrainei si sa respecte angajamentele internationale", a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. "Confruntarile s-au intensificat in estul Ucrainei si exista indicii ca separatistii au lansat o ofensiva de anvergura in regiunile Donetk, Lugansk si asupra orasului Mariupol, sfidand armistitiul", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

Tragedie in Ucraina! Cel putin 30 de morti intr-un atac cu RACHETE

La randul sau, secretarul de Stat american, John Kerry, a cerut Rusiei sa inceteze "imediat" orice sustinere acordata rebelilor separatisti. "Rusia trebuie sa inchida frontiera cu Ucraina, sa retraga toate armele, combatantii, sa inceteze sustinerea financiara", a spus Kerry.

"Situatia din estul Ucrainei a devenit foarte periculoasa", a reactionat ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, dupa atacul insurgent care a vizat portul ucrainean Mariupol.

Uniunea Europeana a anuntat ca analizeaza posibilitatea convocarii unei sesiuni extraordinare a ministrilor de Externe, saptamana viitoare, pentru a sanctiona ofensiva lansata de rebelii prorusi din estul Ucrainei.

Aleksandr Zaharcenko, liderul autoproclamatei Republici Populare Donetk, a asumat atacul cu rachete comis la Mariupol, anuntand lansarea unei ofensive insurgente in aceasta zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.