Cel putin 30 de persoane au fost ucise intr-un atac cu rachete Grad care a vizat sambata dimineata un cartier al orasului-port ucrainean Mariupol.

[UPDATE]

Cel putin 30 de persoane au fost ucise intr-un atac cu rachete Grad care a vizat sambata dimineata un cartier al orasului-port ucrainean Mariupol, anunta autoritatile ucrainene, atribuind agresiunea insurgentilor prorusi.

Administratia de la Kiev a cerut convocarea de urgenta a Consiliului de Securitate ONU. Aleksandr Zaharcenko, liderul autoproclamatei Republici Populare Donetk, a asumat atacul cu rachete comis la Mariupol.



[UPDATE]

Bilantul atacului cu rachete Grad din orasul ucrainean Mariupol a ajuns la 20 de morti, anunta seful Politiei locale, Viaceslav Abroschin, in timp ce Administratia de la Kiev a cerut convocarea de urgenta a Consiliului de Securitate ONU, relateaza AFP.

"La morga au fost aduse 20 de cadavre. Este posibil ca bilantul sa creasca", a declarat Abroschin in cursul unei reuniuni de urgenta a Statului Major ucrainean, convocata de premierul Arseni Iateniuk.

Bilantul precedent era de 15 morti.

Ministrul ucrainean al Apararii, Stepan Poltorak, a anuntat ca insurgentii prorusi au adus sisteme de rachete in jurul orasului Mariupol. "Situatia s-a deteriorat mult in ultimele 24 de ore", a spus Poltorak.

Premierul Arseni Iateniuk a cerut Occidentului sa convoace urgent o reuniune a Consiliului de Securitate ONU. "Comunitatea internationala trebuie sa opreasca agresiunea Rusiei, care ameninta securitatea internationala", a spus Iateniuk.


Cel putin 15 persoane au fost ucise intr-un atac cu rachete Grad care a vizat sambata dimineata un cartier al orasului-port ucrainean Mariupol, anunta autoritatile ucrainene, atribuind agresiunea insurgentilor prorusi, relateaza AFP.

"Insurgentii au lansat rachete Grad spre portul Mariupol. (...) Mai multe case au fost distruse", a comunicat armata ucraineana, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Potrivit Primariei orasului, o racheta a cazut intr-o piata comerciala.

Mariupol este singurul oras mare din estul Ucrainei aflat sub controlul fortelor guvernamentale.

Autoritatile locale au anuntat ca cel putin 15 persoane au fost ucise in bombardament. "Cincisprezece persoane au fost ucise in atacul de la Mariupol, iar 46 au fost ranite, inclusiv o fata de 12 ani", a comunicat Ministerul ucrainean de Interne.

Bilantul precedent era de zece morti.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat, potrivit estimarilor, cu aproape 5.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.