Tirajul primului numar Charlie Hebdo de dupa atacul armat care i-a decimat redactia, scos miercuri, a fost marit de la trei la cinci milioane de exemplare, pentru a face fata unei cereri exceptionale in Franta, a declarat distribuitorul pentru AFP.

"Editorul a decis in aceasta dimineata sa creasca tirajul la cinci milioane" de exemplare, a declarat Véronique Faujour, presedinta Messageries Lyonnaises de Presse (MLP). Vor fi distribuite aproximativ 500.000 de exemplare pe zi, ceea ce va permite tuturor chioscurilor care il cer sa se reaprovizioneze, a subliniat ea.

Acest numar istoric al saptamanalului de satira era deja aproape de negasit miercuri dimineata in Franta. "Nu mai e", repetau numeroase chioscuri pariziene, provocand dezamagre clientilor. Multi dintre ei s-au aruncat asupra editiei Le Canard Enchainé, cel mai mare saptamanal de satira din Franta, care titra miercuri, in semn de solidaritate cu Charlie Hebdo, "Inainte, baieti, nu va lasati".

A fost publicat primul numar Charlie Hebdo de dupa atentat

In alte puncte de vanzare, ca de exemplu in statia de metrou Opéra, in centrul Parisului, chioscarii independenti au primit doar cate 50-100 de exemplare fiecare. "Alte exemplare sunt asteptate joi si vineri", le spuneau ei clientilor disperati. Posturi de radio franceze difuzau declaratii ale unor persoane care au facut o noapte alba pentru a fi sigure ca obtin acest numar istoric. Mai multi clienti si-au rezervat de marti cate un exemplar la punctul de unde cumparar ziare, scrie MEDIAFAX.

Numarul Charlie Hebdo, pe coperta caruia apare o caricatura cu Mahomed cu ochii in lacrimi, sub mesajul "Totul este iertat", a fost realizat de supravietuitorii atentatului care s-a soldat cu 12 morti, la sediul publicatiei.
Ziarul urmeaza sa fie difuzat in peste 20 de tari si cinci limbi. De la atentatul care a bulversat tara, numarul de abonamente a "explodat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.