Un schimb de focuri a izbucnit vineri la Vincennes, o zona situata la periferia estica a Parisului, intr-un magazin cu alimente cuser, unde are loc si o luare de ostatici.

[UPDATE]

Autorul luarii de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca fortele franceze sa inceteze operatiunea de la Dammartin-en-Goële si fratii Kouachi, suspectati in cazul masacrului de la redactia Charlie Hebdo, sa fie lasati sa plece, potrivit unor anchetatori citati de RTL.fr.

Amedy Coulibaly a precizat ca, daca politia nu se conformeaza cerintelor sale, va ucide ostaticii din magazinul cu alimente coser de la Porte de Vincennes, din estul Parisului.



[UPDATE]

Doi islamisti - un barbat si o femeie - sunt cautati activ de autoritatile franceze dupa atacul comis joi, la Paris, soldat cu moartea unei politiste, relateaza Le Figaro. Autoritatile franceze au difuzat semnalmentele celor doi suspecti. Este vorba de Amedy Coulibaly, un islamist de 32 de ani, care a deschis focul, joi, in zona Montrouge din Paris, omorand o politista.

Autorul atacului ar fi fost ajutat de o tanara de 26 de ani, Hayat Boumeddiene. "Cei doi suspecti sunt inarmati si periculosi; sunt dati in urmarire pentru omor calificat si pentru activitati teroriste", a comunicat Parchetul din Paris, scrie MEDIAFAX.

Potrivit informatiilor preliminare din cadrul investigatiei, Amedy Coulibaly incerca sa atace sediul unui post de televiziune situat in sudul Parisului. Suspectul are antecedente penale, el fiind arestat o luna in anul 2010, dupa ce fusese prins avand o arma automata de tip Kalasnikov.



[UPDATE]

Cel putin cinci persoane ar fi tinute ostatice in magazinul cu alimente coser atacat la Vincennes, la periferia estica a Parisului, potrivit unei surse din politie, citata de Le Figaro in editia electronica, scrie MEDIAFAX.

Sursa din politie a precizat ca agresorul de la Vincennes este autorul atacului de joi de la Montrouge, soldat cu moartea unei politiste. "Este extrem de periculos (...). Este echipat cu doua pusti de asalt", a adaugat sursa. "Stiti foarte bine cine sunt", le-a spus atacatorul politistilor care il incercuiesc.

Citeste si:
George Tănase și Ionuț Rusu, în stare de șoc la America Express....
George Tănase și Ionuț Rusu,...

Parchetul antiterorist va demara o ancheta in acest caz, iar presedintele François Hollande i-a cerut ministrului de Interne Bernard Cazeneuve sa se deplaseze la locul atacului.

Traficul a fost partial intrerupt pe linia 3 a tramvaiului parizian, in zona Porte de Vincennes, "ca masura de securitate", in contextul schimbului de focuri care a izbucnit in acest cartier, a anuntat RATP pe Twitter. Elevii unui colegiu situat in zona Porte de Vincennes sunt in siguranta, potrivit site-ului institutiei. "Elevii sunt in siguranta in interiorul institutiei", scrie pe site-ul liceului.


Potrivit unor surse apropiate dosarului, autorul atacului de joi de la Montrouge, soldat cu moartea unei politiste, ar fi implicat in schimbul de focuri de la Vincennes, care a izbucnit in jurul orei 13.00 (14.00, ora Romaniei).
Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Barbatul era inarmat cu doua mitraliere, a precizat un delegat al sindicatului Unitatea SGP FO, Rocco Contendo, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui reprezentant al sindicatului Alliance, barbatul a ranit doua persoane, dupa care s-a baricadat in magazin.

Un reprezentant al Partidului de stanga, Raquel Garrido, a scris despre acest incident armat pe Twitter: "Agitatie la Porte de Vincennes. Politisti cu veste antiglont evacueaza pe toata lumea. Operatiune in curs".




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.