Politistul american care a ucis la inceputul lui august un tanar de culoare la Ferguson ca are constiinta curata si ca ar fi actionat la fel in cazul unui tanar alb.

Expimandu-se pentru prima oara in public de la producerea dramei, Darren Wilson a explicat ca pe 9 august ii era teama ca va fi ucis, inainte de a utiliza pentru prima oara arma si de a trage 12 gloante in directia tanarului Michael Brown, in varsta de 18 ani.

"Am constiinta curata pentru ca stiu ca mi-am facut datoria", a declarat politistul. "Eu nu cred ca acest fapt ma va urmari. Va ramane ca ceva ce mi s-a intamplat", a adaugat el.

Intrebat daca ar fi procedat la fel in cazul unui tanar alb, politistul a raspuns: "Da (...), fara indoiala". El il descrie pe Michael Brown, un tanar de 1,93 si 130 de kilograme, ca pe un "barbat puternic", comparandu-l cu luptatorul Hulk Hogan. "El s-a aruncat asupra mea, avea de gand sa ma ucida", a relatat politistul Darren Wilson.

Politistul a declarat ca i-a fost teama ca Michael Brown ar fi incercat sa-i ia arma si a dat asigurari ca a actionat in legitima aparare. "M-am intrebat: pot sa trag asupra acestui individ? Pot sa o fac in mod legal? Si raspunsul meu a fost: trebuie sa o fac", a declarat el.
Darren Wilson a spus ca isi doreste sa duca o viata normala. "Vreau doar sa am o viata normala, nimic altceva", a spus el.

Un juriu popular a anuntat luni ca nu il va pune sub acuzare pe Darren Wilson, apreciind ca politistul a actionat in legitima aparare in momentul in care a tras in directia lui Michael Brown, care initial l-a lovit peste fata dupa care a fugit. Anuntarea acestei decizii a provocat o noapte de violente si revolte in oraselul Ferguson, care era pazit marti seara de 2.200 de membri ai Garzii Nationale, scrie mediafax.

Sursa video: abcnews.go.com/us


More ABC US news | ABC World News


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.