Ucraina a acuzat Rusia ca a efectuat tiruri de artilerie asupra estului teritoriului sau, pentru prima data de la incheierea armistitiului in septembrie.
"Pentru prima data dupa acordurile de la Minsk, tirurile provenind din Federatia Rusa asupra teritoriului ucrainean au fost reluate", a anuntat purtatorul de cuvant al armatei Andrii Lissenko. El a precizat ca tirurile de artilerie au vizat in special o localitate din regiunea ucraineana Lugansk, scrie MEDIAFAX.

Un armistitiu fragil a fost instaurat in estul Ucrainei in urma semnarii acordurilor de la Minsk, la 5 septembrie, intre Kiev si separatistii prorusi, cu participarea Rusiei si a OSCE. Acordurile au permis la inceput oprirea luptelor in majoritatea zonelor aflate pe linia de conflict. Armistitiul este insa din ce in ce mai putin respectat, in conditiile in care niciunul dintre punctele prevazute in acordurile de la Minsk, in special cu privire la controlul asupra frontierei sau retragerea combatantilor din linia de contact, nu a fost pus in aplicare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.