Barack Obama si Angela Merkel sunt de parere ca actiunile Rusiei in Ucraina nu pot ramane fara urmari.

"Ei s-au declarat ingrijorati de informatiile cu privire la patrunderea (pe teritoriul Ucrainei) a unor soldati si material militar din Rusia", a afirmat purtatorul de cuvant al Gvernului german, Steffen Seibert, potrivit unui comunicat, citat de MEDIAFAX. El a adaugat ca "presedintele si cancelarul au fost de acord sa avertizeze ca un astfel de comportament (al Rusiei) nu poate ramane fara consecinte".

Berlinul cauta solutii

Merkel a dat asigurari ca Berlinul va continua sa depuna eforturi in vederea unei "solutii diplomatice" pentru conflictul din estul Ucrainei, a declarat Seibert. Barack Obama a apreciat, joi seara, intr-o conferinta de presa ca "intreaga lume poate vedea ca forte ruse se afla in Ucraina". El a mentionat ca il va primi pe Porosenko luna viitoare, la Casa Alba.

De asemenea, ambasadorul Statelor Unite la Natiunile Unite, Samantha Power, a declarat joi ca Rusia trebuie sa inceteze "minciunile" si operatiunile de alimentare a conflictului din Ucraina. La randul sau, ambasadorul rus Vitali Ciurkin a acuzat Statele Unite ca trimit in Ucraina "zeci de consilieri", iar armata ucraieana "bombardeaza civili".

Kievul a denuntat, de la inceputul crizei, prezenta unor mercenari si militari rusi pe teritoriul ucrainean, insa Ministerul rus al Apararii a dat asigurari ca in estul Ucrainei nu sunt militari rusi.

Citeste si Porosenko: Trupe rusesti AU INVADAT Ucraina! Oficial NATO: 1000 de soldati rusi, prezenti in estul tarii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.