Compania aeriana Air Algerie a anuntat ca a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute dupa ce acesta a decolat din Ouagadougou, in Burkina Faso.

UPDATE

Un reprezentant al Air Algerie in Burkina Faso a declarat ca 50 de francezi erau inscrisi pe lista pasagerilor avionului AH 5017, disparut joi in spatiul aerian din nordul Mali, relateaza Le Figaro, in editia electronica, in timp ce postul Europe1 evoca intre 50 si 80 de francezi.

Un ROMAN, pe lista pasagerilor avionului Air Algerie disparut in Africa

Secretarul de stat francez din Ministerul Transporturilor, Frederic Cuvillier, a declarat la randul sau ca numerosi cetateni francezi se afla, cel mai probabil, la bordul avionului Air Algerie.

O celula de criza a fost formata de conducerea Aviatiei civile franceze, pentru verificarea informatiilor, si un numar de telefon a fost infiintat de Ministerul de Externe, pentru a veni in sprijinul familiilor.


UPDATE

Avionul care opera pentru compania Air Algerie s-ar fi prabusit, joi, dupa ce a intrat in spatiul aerian al Niamey, capitala Nigerului, a anuntat postul de televiziune privat algerian Elnahar, citat de Le Soir, in editia electronica.

Zborul AH5017 s-a prabusit in Niger dupa ce a traversat o furtuna puternica, sustine site-ul ibtimes.co.uk. Televiziunea Elnahar a confirmat ca avionul s-a prabusit din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.


UPDATE

Avionul disparut pe ruta Ouagadougou - Alger era un MD83, apartinand companiei spaniole Swiftair, si avea la bord 110 pasageri si sase membri ai echipajului, informeaza compania pe site-ul sau de Internet.



Pentru moment nu a fost oferita nicio informatie cu privire la numarul persoanelor aflate la bord.

"Serviciile de navigatie aeriana au pierdut contactul cu un avion al Air Algerie care se deplasa joi pe ruta Ouagadougou - Alger, la 50 de minute dupa decolare", a anuntat compania publica algeriana, citata de agentia APS.

"Air Algerie informeaza ca serviciile de navigatie aeriana au luat ultima data legatura cu zborul AH5017 ce se deplasa pe ruta Ouagadougou-Alger in ziua de 24 iulie, la ora 01.55 GMT, respectiv la 50 de minute dupa decolare", precizeaza un comunicat.

Citeste si:
Tragedie la Seul: Peste 150 de morți după busculada de Halloween
Peste 150 de morți și aproape...

Compania a pus in aplicare un "plan de urgenta", potrivit textului. Potrivit site-ului sau de Internet, Air Algerie asigura patru zboruri pe saptamana catre Ouagadougou, dintre care unul pleaca, joia, din capitala.

O sursa din cadrul companiei a declarat pentru AFP ca avionul este un DC9, inchiriat de Air Algerie de la o companie spaniola, al carei nume nu l-a divulgat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.