Avionul Boeing 777, care decolase de la Amsterdam (Olanda) si urma sa ajunga la Kuala Lumpur (Malaysia), s-a prabusit in estul Ucrainei, intr-o zona in care mai multe aeronave au fost atacate de catre insurgenti prorusi.

UPDATE

O cutie neagra a avionului malaysian ce efectua zborul MH17 care s-a prabusit joi in Ucraina cu 298 de persoane la bord, atins de catre o racheta de tip sol-aer potrivit unor experti americani, a fost gasita, au declarat vineri salvatori care actionau la locul prabusirii pentru AFP.

Ei nu erau in masura sa spuna daca este vorba despre aparatul care inregistreaza conversatiile membrilor echipajului sau despre cel care stocheaza datele tehnice ale zborului.



Avionul malaysian care s-a prabusit joi in estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord a fost doborat de o racheta sol-aer, dar originea acesteia ramane nesigura, au declarat oficiali americani, citati de AFP.

Analistii serviciilor de informatii americane "cred cu putre" ca o racheta sol-aer a doborat avionul Boeing 777 si sunt in curs de a examina datele pentru a stabili daca racheta a fost lansata de separatistii prorusi din estul Ucrainei, de militarii rusi aflati de cealalta parte a frontierei sau de fortele guvernamentale ucrainene, a explicat unul dintre acesti oficiali sub acoperirea anonimatului, scrie MEDIAFAX.

MAE: Pe lista pasagerilor avionului prabusit in Ucraina NU se aflau romani

Premierul malaysian, Najib Razak, s-a declarat vineri in "stare de soc" dupa ce a aflat despre prabusirea unui avion al companiei Malaysia Airlines in Ucraina, la cateva luni dupa disparitia zborului MH370 al aceleiasi companii in Oceanul Indian.

Luand cuvantul in cadrul unei conferinte de presa, premierul Najib Razak, imbracat in negru, a declarat: "Lumea este solidara in aceasta durere. Este o zi tragica a unui an deja aflat sub pecetea tragediei pentru Malaysia".

Parinti indurerati au inceput sa se adune vineri dimineata pe aeroportul international din Kuala Lumpur, in asteptarea noutatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.