Un copil a fost omorat iar alti 12 raniti de o masina care a intrat intr-o gradinita, miercuri, in statul american Florida, dupa ce a fost lovita de un alt vehicul al carui sofer a fugit de la locul accidentului.

Mai multi copii prezentau rani "foarte grave" in urma accidentului, care s-a produs in centrul KinderCare din Winter Park, in suburbia orasului Orlando, a anuntat purtatorul de cuvant al politiei rutiere din Florida, Wanda Diaz, citat de MEDIAFAX.

Victimele au fost transportate la spitale din apropiere, unde una dintre ele a decedat.

Politia a lansat un anunt pentru a-l gasi pe soferul care se afla la originea acestei tragedii.

Autoritatile nu au oferit detalii cu privire la fetita decedata. Potrivit site-ului gradinitei, institutia primeste copii cu vaste cuprinse intre sase saptamani si 12 ani.

La locul accidentului, o mama, Evette Rivera, in varsta de 39 de ani, a relatat ca a vazut "o gaura enorma" care dadea spre o clasa pe partea laterala a cladirii. Peste 50 de copii se aflau in incinta gradinitei in momentul producerii accidetului, potrivit purtatorului de cuvant al pompierilor, John Mulhall.

Diaz a declarat ca accidentul s-a produs dupa ce un automobil de tip Dodge Durango, de culoare gri sau argintie, a lovit alt vehicul, facandu-l pe acesta sa loveasca cladirea gradinitei.

Soferul automobilului Dodge Durango a fugit de la locul accidentului, a adaugat ea. Autoritatile au anuntat ulterior ca au gasit vehiculul implicat in accident si continua csutarea soferului.

Masina este inregistrata pe numele unui barbat, in varsta de 28 de ani, al carui cazier judiciar arata ca a fost condamnat la trei ani de inchisoare, in 2010, pentru trafic de cocaina. Barbatul a fost eliberat in septembrie 2012.

Joel Rosado, un reparator de acoperisuri care se afla in apropiere cand a avut loc accidentul, a declarat pentru cotidianul Orlando Sentinel ca a vazut automobilul Durango lovind o masina mai mica de culoare inchisa, care a intrat in gradinita.

Citeste si:
Ce trebuie să știi atunci când începi o activitate de ridesharing
Ce trebuie să știi atunci...

Numarul copiilor raniti variaza in functie de surse, politia anuntand initial ca este vorba despre 11 victime, iar pompierii despre cel putin 15.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.