Cel putin zece persoane au murit in urma unei explozii produse luni dimineata intr-un troleibuz din Volgograd, in sud-vestul Rusiei, unde un atentat sinucigas a provocat moartea a 17 persoane, duminica, au anuntat agentiile ruse, citate de AFP.

[UPDATE] Bilantul exploziei produse luni dimineata intr-un troleibuz in orasul Volgograd s-a ridicat la 12 morti si 28 de raniti, a anuntat Ministerul rus al Sanatatii, citat de agentia Itar-Tass, in pagina electronica.

Doua dintre persoanele ranite au murit la spital, ceea ce a ridicat bilantul victimelor la 12. Potrivit ultimelor informatii oferite de reprezentantul Ministerulul Sanatatii, Oleg Salagai, alte 28 de persoane ranite a fost internate in spital.

Atacul de luni s-a produs la o ora de varf pe una dintre cele mai aglomerate strazi ale orasului. Numerosi locuitori, care s-au adunat in spatele cordonului amplasat de politie la locul exploziei sustin ca in troleibuz se aflau multi elevi care mergeau la scoala.

"A fost un zgomot puternic, apoi o lumina si tot drumul era in fum. Trecatorii nu au inteles ce s-a intamplat, intr-o prima faza. Dar apoi, cand au vazut flacarile iesind din troleibuz si cadavrele victimelor in jur, au fost ingroziti", a declarat una dintre martorele oculare, Polina.

Presedintele rus, Vladimir Putin, s-a intalnit cu Aleksandr Bortnikov, seful serviciilor ruse de securitate, iar acesta din urma l-a informat in legatura cu explozia produsa luni dimineata la Volgograd, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei Dmitri Peskov.

Primele elemente ale anchetei privind acest atentat arata ca "dispozitivul exploziv a fost declansat de un kamikaze de sex masculin", a precizat comitetul de ancheta rus intr-un comunicat.

Explozibilul folosit pentru atentat prezinta elemente "identice" cu cel folosit duminica, ceea ce "confirma versiunea unei legaturi intre cele doua atentate", a adaugat acest organism.


Cel putin 23 de persoane, inclusiv un copil in varsta de un an, au fost transportate la spital dupa atacul cu bomba comis luni dimineata impotriva unui troleibuz in orasul rus Volgograd, au declarat serviciile medicale regionale pentru Itar-Tass, relateaza agentia rusa in pagina electronica, transmite MEDIAFAX.
Citeste si:
Cauza exploziei de la Călimănești. CNAIR: „Se dovedește că meseria...
Cauza exploziei de la...

Potrivit ultimelor informatii, cel putin zece persoane au murit si alte 23 au fost ranite.

Bomba a explodat in momentul in care troleibuzul traversa o zona apropiata de una dintre pietele orasului.

Un reporter al Itar-Tass, care s-a aflat la fata locului, a declarat ca troleibuzul a fost spulberat de explozie, din el ramanand doar carcasa metalica. Trupurile neinsufletite ale victimelor zac in jurul acestuia.

"A fost deschisa o ancheta pentru atentat terorist si trafic de arme", a declarat pentru agentiile ruse Vladimir Markin, purtatorul de cuvant al comitetului de ancheta, organismul care se ocupa de principalele investigatii din Rusia.

Primele informatii sugereaza ca explozia de luni dimineata a fost opera unui atacator sinucigas, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate.

"Acest lucru este sugerat de caracterul exploziei si de fragmentele umane gasite la fata locului", a declarat sursa citata.

Citeste si:
VIDEO Atentat într-o biserică din California. O persoană a murit
VIDEO Atentat într-o biserică...

Guvernatorul regional Serghei Bojenov si ministrul rus al Sanatatii, Veronika Skvortova, care a ajuns la Volgograd cu o zi inainte in legatura cu un alt atac terorist, au venit la locul exploziei.

Citeste si: Atentat intr-o gara din Rusia: cel putin 15 morti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.