Iulia Timosenko cere, din inchisoare, demisia "imediata" a presedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, conform unui mesaj citit de fiica sa in Piata Independentei din Kiev, unde sunt sute de mii de manifestanti proeuropeni, relateaza AFP.

"Obiectivul nostru este retragerea imediata a presedintelui ucrainean", a spus Evghenia Timosenko, potrivit MEDIAFAX.

Aproximativ 200.000 de manifestanti proeuropeni s-au adunat, duminica, in Piata Independentei din Kiev, cerand demisia presedintelui Viktor Ianukovici.

Viktor Ianukovici a renuntat, in urma cu doua saptamani, la negocierile pentru semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeana, existand indicii ca ar incerca sa apropie Ucraina de aderarea la uniunea vamala Rusia-Belarus-Kazahstan. Decizia lui Ianukovici de a abandona negocierile cu UE, care durau de trei ani, a generat un val de proteste violente si o criza politica fara precedent de la fosta Revolutie portocalie.

Vineri, Viktor Ianukovici a efectuat o vizita in Rusia, unde a discutat cu presedintele Vladimir Putin despre "parteneriatul strategic" bilateral.

Beneficiind de sustinerea Statelor Unite si a UE, opozitia ucraineana spera sa mobilizeze pana la un milion de protestatari, duminica, in Piata Independentei din Kiev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.