Aproximativ 200.000 de manifestanti proeuropeni s-au adunat, duminica, in Piata Independentei din Kiev, cerand demisia presedintelui Viktor Ianukovici, relateaza AFP.

Viktor Ianukovici a renuntat, in urma cu doua saptamani, la negocierile pentru semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeana, existand indicii ca ar incerca sa apropie Ucraina de aderarea la uniunea vamala Rusia-Belarus-Kazahstan.

Potrivit MEDAFAX, decizia lui Ianukovici de a abandona negocierile cu UE, care durau de trei ani, a generat un val de proteste violente si o criza politica fara precedent de la fosta Revolutie portocalie.

Vineri, Viktor Ianukovici a efectuat o vizita in Rusia, unde a discutat cu presedintele Vladimir Putin despre "parteneriatul strategic" bilateral.

Beneficiind de sustinerea Statelor Unite si a UE, opozitia ucraineana spera sa mobilizeze pana la un milion de protestatari, duminica, in Piata Independentei din Kiev.

Citeste si: Iulia Timosenko cere demisia "imediata" a lui Viktor Ianukovici


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.