Romanii aflati in Siria sunt sfatuiti de Ministerul Afacerilor Externe, printr-o atentionare postata pe site-ul institutiei, sa paraseasca aceasta tara "cat mai curand posibil prin mijloacele de transport inca operationale".

"Avand in vedere ca situatia de pe intreg teritoriul Siriei a cunoscut o deteriorare majora in ultima perioada, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care se mai afla in aceasta tara sa o paraseasca cat mai curand posibil prin mijloacele de transport inca operationale", atentioneaza MAE.

Diplomatia romana explica faptul ca fortele inarmate ale opozitiei sunt concentrate in zone aglomerate si dens populate.

"In actiunea de reprimare, fortele guvernamentale utilizeaza inclusiv armament greu si aviatie militara. Pe fondul deteriorarii accelerate a situatiei, pe linie de securitate, exista temeri legate de posibilitatea declansarii unor violente extreme, de amploare mai mare decat cele care au avut loc la Homs, Hama si Alep",
avertizeaza MAE.

Cetatenii romani sunt avertizati ca exista in continuare riscul ca autostrazi importante (Tartous-Latakia, Latakia-Alep, Homs-Alep si Damasc-Iordania) sa fie temporar inchise. Legaturile de comunicatie in Siria pot suferi unele intreruperi sau limitari. Exista, de asemenea, riscul de producere de atacuri teroriste in locuri publice. Cetatenilor romani care se afla inca pe teritoriul acestui stat le este recomandat sa evite in totalitate deplasarile in localitatile Alep, Daraa, Deir Ezzour, Hama, Homs, Idleb si Damasc.

Cetatenii romani care ignora avertismentele MAE si se deplaseaza in zone de risc, sunt atentionati ca o fac pe propria raspundere si vor suporta consecintele unor astfel de calatorii, avand in vedere ca, de la caz la caz, pot interveni limitari privind posibilitatile de interventie ale misiunilor diplomatice si oficiilor consulare de cariera in situatii de urgenta.


Rusia a evacuat peste o suta de persoane din Siria


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.