Rusia a evacuat incepand de marti 116 rusi si alti cetateni din foste tari membre ale Uniuni Sovietice, cu ajutorul a doua avioane apartinand Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta, a anuntat miercuri aceasta institutie.

Primul avion, de tip Iliusin-76, a transportat marti seara, din Lattakia (vestul Siriei), 89 de persoane, potrivit unui comunicat al ministerului.

"Printre ei se afla 75 de cetateni rusi, in special femei si copii", a declarat o purtatoare de cuvant a ministerului, Irina Rosius, citata in comunicat.

Noua belarusi si cinci ucraineni au fost evacuati, de asemenea, cu acest avion, care a adus in Siria 20 de tone de ajutor umanitar. Un al doilea avion, de tip Iliusin-62, a decolat miercuri dimineata din Lattakia cu 27 de rusi la bord, a anuntat Rosius, potrivit MEDIAFAX.

Lattakia este un oras-port, situat in fieful clanului presedintelui sirian Bashar al-Assad.

Aceste evacuari au loc dupa ce mai multe tari occidentale, in frunte cu Statele Unite, pareau miercuri pe punctul de a initia o actiune militara impotriva regimului sirian, acuzat ca a realizat un presupus atac cu arme chimice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.