Bashar al-Assad a condamnat un atentat sinucigas in care a fost ucis atat un cunoscut demnitar religios sunnit ce sustine regimul, cat si alte 48 de persoane, la Damasc, angajandu-se sa "curete" tara de extremisti.

"Prezint condoleantele mele poporului sirian pentru martiriul seicului Mohammad Said al-Bouti, o mare personalitate atat in Siria, cat si in lumea islamica", a declarat al-Assad.

"Te-au ucis crezand ca vor reduce la tacere vocea islamului si a credintei in tara (...), te-au ucis pentru ca ai ridicat vocea impotriva ideilor lor obscurantiste ce urmaresc distrugerea principiilor religiei noastre clemente", continua el.

"Jur poporului sirian ca sangele tau, al nepotului tau si al tuturor martirilor patriei nu a curs degeaba, pentru ca vom fi credinciosi ideilor tale si vom aneantiza obscurantismul si necredinta lor, pana cand vom curata tara de ele", a adaugat al-Assad, potrivit MEDIAFAX.

Un atacator sinucigas si-a detonat, joi seara, explozivii pe care ii avea asupra sa, la Moscheea Al-Iman, in cartierul Mazraa (nord), omorand 49 de credinciosi, inclusiv pe seicul Mohammad Said al-Bouti si pe nepotul acestuia, a anuntat Ministerul Sanatatii, acuzand "teroristi", un termen utilizat pentru desemnarea rebelilor ce lupta impotriva trupelor regimului.

Autoritatile siriene au decretat doliu la nivelul tarii, vineri si sambata, a anuntat agentia oficiala Sana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.