Noua presedinta a Coreei de Sud Park Geun-hye a apreciat luni ca testul nuclear efectuat de catre Coreea de Nord la jumatatea lui februarie reprezinta o amenintare la adresa supravietuirii poporului coreean.

"Recentul test nuclear al Coreei de Nord este o provocare la adresa supravietuirii si viitorului poporului coreean", a declarat Park Geun-hye in discursul de investire la conducerea Coreei de Sud. "Sa nu existe erori. Principala victima va fi insasi Coreea de Nord", a avertizat ea.

"Nu voi tolera nicio actiune care sa ameninte viata poporului nostru si securitatea natiunii noastre", a adaugat presedinta, in fata celor aproximativ 70.000 de persoane prezente in sediul Parlamentului, la Seul.

Conform liniei adoptate in timpul campaniei electorale, Park Geun-hye a subliniat totusi ca va conduce o politica bazata pe incredere cu Phenianul, opusa celei a predecesorului sau Lee Myung-bak, adeptul unei linii dure. Ambii provin din partidul conservator.

"Voi avansa pas cu pas, pe baza unei forte de disuasiune credibile", a declarat ea, potrivit MEDIAFAX.

Insa unii observatori subliniaza ca testul nuclear efectuat de nord-coreeni la 12 februarie, care i-a infuriat pe veteranii clasei politice sud-coreene si a ingrijorat populatia, risca sa ii ingreuneze sarcina.

Park Geun-hye, in varsta de 61 de ani, a devenit luni prima femeie care accede la presedintia Coreei de Sud, a patra cea mai importanta economie din Asia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.