Seceta tot mai prezenta in sudul Europei ar putea avea consecinte drastice, in special pentru Italia. Ploile scazute fata de normalul acestei perioade pot duce la rationalizarea apei pentru locuitorii Romei. Masura poate fi aplicata chiar din aceasta saptamana. 

Sardinia este una dintre cele mai afectate regiuni. Potrivit digi24.ro, aceasta a intrat sub stare de urgenta de calamitate naturala. Asociatiile de fermieri au raportat pierderi care insumeaza 2,3 miliarde de dolari.

Parma este o alta regiune afectata, care va inregistra pierderi semnificative de parmezan si prosciutto.

In Roma, autoritatile iau deja in calcul introducerea unei masuri mai dure: locuitorii pot primi apa cu portia. Guvernatorul din Lazio a cerut oprirea retragerii apei din lacul Bracciano, responsabil cu alimentarea cu apa a unor gospodarii din Roma, din cauza faptului ca scaderea nivelului lacului pune in pericol planctonul si pestii din lac.

Lacul se afla la 40 km distanta de Roma si era folosit in situatii de urgenta, pentru alimentare, insa, in ultimii ani, alimentarea din acest lac a devenit un obicei. Compania de apa ACEA a avertizat ca, fara apa din acest lac, locuitorii din Roma ar putea primi apa cu portia, timp de 8 ore pe zi.

Autoritatile ar putea decide si oprirea fantanilor arteziene din Roma, pentru a salva cat mai multa apa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.