Politistul Marian Godina le raspunde celor care ataca conducerea MAI, dupa ce agentul sef de politie, Sorin Vezeteu a fost omorat pe peronul garii din Burdujeni, Suceava. El considera ca nimeni nu putea sa previna aceasta tragedie si sustine ca Statutul Politistului trebuie schimbat. 
”Daca doamna Carmen Dan ii e antipatica cuiva, moartea unui politist aflat in timpul serviciului reprezinta un moment prielnic, bazat pe emotia creata, pentru a-i cere acesteia demisia. De obicei fac asta cei interesati mai putin de pierderea unui coleg si mai mult de castigarea unui capital de imagine. Mi s-a cerut de catre multi colegi sa postez ceva dur impotriva doamnei ministru. Am scris pe pagina ministrului un comentariu in care ii sugeram schimbarea legislatiei, asta pentru ca sta in puterea dumneai sa faca asta. Nu am facut asta in legatura directa cu ce s-a intamplat cu colegul de la TF deoarece imi place sa raman rational si cerebral. Acel caz, in care un tampit a omorat un politist din senin, pe la spate, pentru ca asa i-a trecut lui prin cap, nu poate fi pus pe spatele nimanui, nici macar pe cel al ministrului de interne. Putea fi ministru de interne un absolvent de Harvard, un ministru extrem de competent. Ar fi schimbat asta cu ceva acea seara? Am fi putut avea legi ca in America. Ar fi fost altfel deznodamantul? Nici asta nu cred. Daca avea politistul salariul mai mare, nu l-ar fi omorat descreieratul acela? Eu consider ca ce s-a intamplat acolo este un caz izolat care nu are vreo legatura nici cu neregulile din MAI, nici cu faptul ca avem un ministru care a fost secretara de scoala generala, nici cu faptul ca nu avem salariile foarte mari.

Se intampla uneori, ca din lipsa de personal, sa lucrez singur in vreun post fix, dar in general lucrez cu inca un coleg. Cu toate astea, sunt momente in care sunt singur, ca doar nu sunt siamez cu colegul meu. Deci e posibil sa fiu planificat cu inca cinci colegi de serviciu si sa fiu surprins de vreun cretin care are ca tel in viata uciderea unui politist. E posibil sa opresc un sofer care nu poarta centura, iar el sa fie vreun urmarit general care crede ca il opresc pentru a-l duce unde ii e locul, iar cand ma duc la el la geam sa imi traga un glont in cap. Stiu, suna a film, dar nu e o varianta imposibila. Acestea sunt riscuri pe care ni le-am asumat atunci cand am ales sa devenim politisti, desi puteam opta pentru a deveni cofetari, brutari etc. Cam asa vad eu situatia asta si cam de-asta am ales sa nu "dau" in ministrul de interne, folosindu-ma in mod abject de o tragedie de pe urma careia o familie intreaga sufera. Iar dumneavoastra, doamna ministru Carmen Dan, desi ati spus ca nu aveti timp sa cititi ce posteaza Godina pe Facebook, sper sa incepeti sa faceti pentru politisti ceva mai mult decat a adresa multumiri cand ne facem treaba si condoleante cand unul dintre noi piere, pentru ca am impresia ca doar asta faceti de cand sunteti ministru. Raman la parerea ca Statutul Politistului trebuie schimbat, ca avem nevoie de legi care sa ne protejeze mai mult si ca puteti schimba asta. Ca aveti nevoie de timp pentru asta si ca nu puteti face asta peste noapte, asa cum ati declarat, nu o cred, mai ales ca stiu ca ati semnat o OUG chiar peste noapte, sau seara. Era chiar o OUG care proteja. Doar ca ii proteja pe infractori, nu pe cei de partea legii”
, a scris politistul Marian Godina, pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.