Tenismanul sarb Novak Djokovici, numarul 1 mondial, a castigat, pentru al doilea an consecutiv, Openul Australiei, primul turneu de Grand Slam al anului, dupa ce l-a invins, in cinci seturi, scor 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5/7), 7-5, pe numarul 2 mondial, spaniolul Rafael Nadal.

Aceasta a fost cea mai lunga finala din istoria turneelor de Grand Slam, cinci ore si 53 de minute, depasind duelul dintre Ivan Lendl si Mats Wilander, in 1988, la US Open, care a durat patru ore si 54 de minute, scrie MEDIAFAX.

Djokovici, in varsta de 24 de ani, a castigat al treilea Grand Slam consecutiv, dupa Wimbledon si US Open in 2011.

Sarbul are acum 29 de turnee castigate, din care cinci de Grand Slam.

Rafael Nadal, in varsta de 25 de ani, ramane cu 46 de titluri in palmares, din care zece de Grand Slam.


„In primul rand, vreau sa-i felicit pe Novak si pe cei din echipa lui, care fac niste lucruri extraordinare. Vreau, de asemenea, sa multumesc echipei mele. Sunt de multi ani in circuit si e a doua finala pe care o joc aici. Sunt fericit ca am ajuns aici si va multumesc ca ati fost alaturi de mine. La Melbourne e poate cel mai primitor turneu”, a declarat Nadal, ibericul fiind invins pentru a saptea oara la rand intr-o finala de Djokovic, conform antena3.

"Rafa este unul dintre cei mai buni jucatori din istorie, iar astazi am scris istorie impreuna. Ar fi trebuit sa fie doi invingatori dupa un asemenea meci. Imi doresc si sper sa mai avem multe finale ca aceasta. Multumesc echipei mele, echipei lui Rafa, prietenei mele, tuturor celor care mi-au fost alaturi in cariera si in viata personala. Fara ei, nimic nu ar fi fost posibil”, a spus Djokovic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.