Transmisiunile meciurilor de la Cupa Mondiala din Africa de Sud de catre postul de televiziune Al-Jazeera din Qatar au fost bruiate din Iordania.

"Investigatori internationali angajati de Arabsat au monitorizat finala dintre Spania si Olanda, din data de 11 iulie, si folosind o tehnologie de geolocalizare - ce a implicat un al doilea satelit - a detectat sursa bruiajului in timp real, in Iordania. Nu se stie daca sursa se afla intr-un loc fix sau pe un vehicul", noteaza The Guardian, potrivit MEDIAFAX.

Al-Jazeera a obtinut drepturile de transmisie exclusiva a Cupei Mondiale in lumea araba si in Africa de Nord, dar meciul de deschidere si alte partide de la inceputul competitiei au fost bruiate, ceea ce i-a nemultumit pe telespectatori, care au platit un abonament.

Postul a acuzat intr-un comunicat un act "de sabotaj" din partea unor "parti" pe care nu le-a identificat.

The Guardian sustine ca a avut acces la documente secrete, conform carora bruiajul a venit din regiunea Salt, aflata la nord-est de Amman.

Jurnalul citeaza experti care au spus ca bruiajul "probabil nu ar fi avut loc fara ca autoritatile iordaniene sa stie" si ca a fost "foarte sofisticat".

Guvernul iordanian a negat ca ar fi bruiat transmisiunile Al-Jazeera de la CM.

"Guvernul iordanian neaga categoric afirmatiile facute de surse anonime pentru cotidianul The Guardian, conform carora ar fi responsabil de bruiajul transmisiunilor Al-Jazeera de la Cupa Mondiala", a declarat un responsabil guvernamental iordanian.

Al-Jazeera, post lansat in 1996, a revolutionat mass-media araba prin franchetea sa, dar linia sa editoriala a fost criticata de numeroase regimuri arabe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.